Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Ню Йорк празнува с парад на балоните

Традиционният парад на балоните по повод Деня на благодарността, който американците отбелязват всеки последен четвъртък от ноември, събра хиляди души по улиците на Ню Йорк.Парадът се провежда всяка година от 1924 г. насам и е любим на милиони малчугани в страната, защото имат възможност да видят огромни балони на популярни анимационни и други филмови герои.

По улиците на Манхатън вчера можеха да се видят летящите Мики Маус, жабокът Кърмит, Спайдърмен, Кунг фу панда, Смърф, Hello Kitty, Пол Франк и много други.Общо 25-те парадни балона бяха надути още предишния ден край Сентръл парк. Процедурата също се превърна в голяма атракция не само за деца, но и за прибиращите се от работа възрастни.За да си осигурят места с по-добра видимост, много нюйоркчани се бяха струпали по улиците още от 6:30 сутринта вчера. Други пък дори си бяха наели хотелски стаи с изглед към по-голямата част от маршрута на парада.

За догодина организаторите обещават нов маршрут на парада, който засега се пази в тайна. В други градове в САЩ също се проведоха подобни паради. Снимки от парадите в Ню Йорк, Чикаго и Хюстън можете да видите тук.Денят на благодарността, който по същността си е религиозен празник, е един от най-обичаните в САЩ и добива все по-светски характер. За това свидетелства и все по-честото му именуване като Деня на пуйката, тъй като повечето хора го свързват именно с приготовленията за трапезата и традиционно сервираната пуйка с пълнеж.

inews.bg