Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Откриха мъртъв Гари Спийд

Мениджърът на Уелс Гари Спийд е намерен обесен в дома си рано тази сутрин, гръмнаха световните медии.Шокиращата новина е още по-изненадваща предвид факта, че в събота той участва във футболното студио на BBC.Според полицията няма подозрителни обстоятелства и става дума за самоубийство.

„Футболната асоциация на Уелс с тъга съобщава за смъртта на националния селекционер Гари Спийд. Изразяваме съчувствието и съболезнованията си към семейството му“, се казва в съобщение на федерацията на Уелс.След като научи новината за самоубийството, нападателят на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен, който живее близо до Спийд, написа в своя Туитър:

„Просто не мога да повярвам на новината за Гари Спийд. Махнахме си един на друг преди няколко дни докато карахме децата на училище. Вцепенен съм“.В кариерата си като футболист Гари Спийд има 85 мача и 7 гола за националния отбор на Уелс. Обличал е екипите на Лийдс Юнайтед (248 мача), Евертън (58), Нюкасъл Юнайтед (213), Болтън (121) и Шефийлд Юнайтед (37).Последният официален мач на Гари Спийд начело на Уелс бе през октомври в София, когато националният ни отбор по футбол отстъпи с 0:1 пред Уелс.

dnes.bg