Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Red Hot Chili Peppers идват у нас на 1 септември

Феновете на Red Hot Chili Peppers още отсега могат да се готвят за срещата си с момчетата от бандата на родна земя, които ще изнесат концерт у нас на 1 септември 2012 г.Световното турне на бандата „I’m With You” официално започна на 11 септември в Богота, Колумбия и ще продължи до 2013 година, като за щастие на хилядите български почитатели, ще премине и през България.

Вокалистът Антъни Кийдис, китаристът Джош Клингхофър, басистът Майкъл „Флий“ Балзари и барабанистът Чад Смит ще свирят на стадион „Георги Аспарухов“, чийто пълен капацитет е 40 000 души, от 20:00 ч., съобщиха София Мюзик Ентърпрайсис.Red Hot Chili Peppers, чиято музика е смесица от рок, фънк елементи, пънк препратки и хип хоп, са една от най-успешните рок групи с продадени над 60 млн. албума, включително 5 мултиплатинени LP-та.През 1991 г. групата издава супер успешният „Blood Sugar Sex Magik”, който я изстрелва на върха на музикалните класации и печели световно признание. Той реализира продажби от над 13 милиона и може да се похвали с едно от най-емблематичните парчета в историята на бандата – култовата „Under The Bridge”.

През 1998 г., след редица премеждия и промени, четиримата музиканта записват ударния мега албум „Californication”, който продава над 15 милиона копия и става най-успешният в историята на Red Hot Chili Peppers.Три години по-късно на пазара се появява и култовият „By The Way”, последван през 2006 г. от двойния диск „Stadium Arcadium”. Именно с него момчетата достигат челното място в родната Америка в класацията за най-продаван албум.На 26 август 2011 г. четиримата музиканта издават дългоочаквания си десети студиен албум „I’m with You”, който дебютира директно на първо място в седемнадесет държави. От тавата до момента са издадени два сингъла – „The Adventures of Rain Dance Maggie” и „Monarchy of Roses”.

Създадената през 1983 г. банда е номинирана многократно за Американските музикални награди и наградите на Mtv, носител е и на 6 награди „Грами“.Билетите за концерта на Red Hot Chili Peppers ще бъдат на цени от 70 до 150 лева и могат да бъдат закупени от: касата на Арена Армеец – София, касите на „Тикетпро“ и онлайн на адрес www.ticketpro.bg.

inews.bg