Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Европейските авиокомпании залагат на нови дестинации в Китай

Водещите авиокомпании от Европа – Lufthansa и Air France започнаха да обръщат сериозно внимание на динамично развиващия се Китай. В летните разписания и на двете компании са вписани нови дестинации за далечната доскоро страна. От германския превозвач например съобщават, че от 26 март ще летят до Циндао и възстановяват полетите до Шънян, два големи индустриални града в североизточен Китай. Всяка седмица Lufthansa изпраща 55 пътнически самолета и покрива шест дестинации в азиатската държава. Компанията лети още и до Пекин, Шанхай, Нандзин и Хонконг.

Шънян е град с население 7,2 млн. души, разположен на около 700 километра от столицата. В града са позиционирани много компании от областта на автомобилната индустрия, производство на самолети, химическата индустрия и в областта на информационните технологии. Циндао е още по-голям град, с население от 8,5 млн. души. Благодарение на пристанището си той е важен център на индустрията и на транспортната инфраструктура в областта.

От своя страна Air France също планира нови полети към Китай. Те обаче ще започнат на 11 април 2012 година. Компанията вече извършва полети до няколко града, а от следващата година добавя в портфолиото си и Ухан. Градът, с население 9 млн. души, е важен транспортен възел със своето пристанище и и богатата жп инфраструктура. Ухан е център на финансовата индустрия, автомобилопроизводители и информационните технологии. Полетите до този град ще бъдат три пъти в седмицата.

inews.bg