Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Феновете избраха Борисов за „Футболист на 2011“

Феновете официално избраха Бойко Борисов за Футболист на 2011 г.  Премиерът, който се раздава на терена за Витоша (Бистрица), получи 44% от гласовете или 3501 гласа.Втори в анкетата остана нападателят на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов с 24% подкрепа или 1955 гласа.Трети е Васил Лукаев от петодивизионния Шипка Драгор.

Футболистът временно беше изваден от анкетата, но в крайна сметка получи 430 гласа и остави зад себе си вратаря на „Твенте“ Николай Михайлов и капитана на националния отбор Стилиян Петров, които оформят топ 5 на класацията. Следват ги Владимир Гаджев (Левски), Бранимир Костадинов (Ботев Враца), Христо Йовов (Левски), Спас Делев (ЦСКА) и Тодор Янчев (ЦСКА).

В дъното на класацията на феновете са звезди като Благой Георгиев и Валери Божинов. Халфът на Терек Грозни е привлякъл едва 10 гласа, а половинката на Николета Лозанова – само 6 гласа.Самият премиер преди няколко дни заяви, че хората гласуват за него като протест срещу ниското ниво на родните футболисти.

Гласуването на привържениците на футбола приключи снощи. Според регламента списъкът с първите 20 в анкетата на феновете ще бъде предоставен на журналистите, които ще определят призовата тройка.Церемонията по награждаването ще се състои на 23 декември в комплекс „Царско село“ в София.

dnes.bg