Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Железничарите се готвят за преговори с транспортния министър

За 13-ти пореден ден служителите на БДЖ стачкуват. Отново в интервала между 8 часа сутринта и 16 часа следобед повечето влакове няма да се движат, уточняват от стачния комитет.Като знак на протест продължава гладната стачка на железничарите в Карлово и Перник срещу съкращенията на персонал, опитите за намаление на заплатите и липсата на отговорна позиция от страна на транспортния министър Ивайло Московски, уточняват стачкуващите.

По план днес (6 декември) синдикатите трябва да се срещнат с министър Московски. В събота (3 декември) преговорите за нов колективен трудов договор в БДЖ се провалиха, тъй като профсъюзите заявиха, че условията на договора намаляват с 35% заплатите на жп служителите.

В знак на солидарност с исканията на българските железничари и от структурите на СБУ – КНСБ и българските учители са събрани 1000 лева, а от основната синдикална организация на КНСБ в „Арсенал” АД са събрани още 1000 лева. Започва и подписка сред многохилядния колектив на завода за набиране на допълнителни средства.

inews.bg