Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Най-верните “кучета” предадоха Тошо Тошев

Зам.-главният редактор на “Труд” Светлана Джамджиева, шефът на спортния отдел Владимир Памуков и топрепортерката Ана Заркова отказаха да последват Тошо Тошев в новия му вестник, въпреки че бяха известни като едни от най-верните му “кучета”, пише в. “ШОУ”. И тримата останаха на старото си работно място, предпочели сигурността на марката пред неизвестното бъдеще с любимия си началник. Поведението на Джамджиева потресло всички, защото преди време, когато Тошев бе начело на пресгрупата и имал нужда от донор за трансплантация, тя първа му предложила черния си дроб. И обещала да спре алкохола и цигарите специално за операцията. Впоследствие тя му станала най-близка и във финансово-имотните дела. Говори се, че Тошев й имал такова доверие, че й прехвърлял апартаменти, за да не ги наследи невярната му съпруга Ваня. Длъжни сме да уточним, че слухът не е доказан документално. И Владо Памуков учуди доста колегията. Той е известен с това, че Тошо го беше назначил за нещо като генерал-губернатор на отдел “Спорт” в “Труд”. Да си прави каквото иска и никой да не го закача, дори когато си провежда собствена политика. Клюкарят го, че е негласен пиар на Христо Стоичков и че е материално стимулиран за това. Както и че, за да работят стажантите специално за него, им плащал от собствения си джоб. Превърнал се е нещо като вестник във вестника. Но иначе винаги е бил много коректен във взаимоотношенията с колегите.

Никой обаче не се изненада от реакцията на Анна Заркова, защото тя отдавна се чувствала употребена и предадена от Тошо. Когато я заляха с киселина и ослепя с едното око, тя продължи да работи във вестника, но беше твърде огорчена от отношението на шефа си.
Има много свидетели как той я е хокал за изтървана новина и даже веднъж я посъветвал да си завре главата в тоалетната чиния и да пусне водата. Във всекидневника с работно заглавие “Трибун” обаче отиде Валерия Велева, която е първи зам. главен редактор. Николай Стоянов и Пламен Енчев са останалите заместници на Тошо Тошев. Завеждащ отдел “Вътрешна информация” е бившата правителствена репортерка на “24 часа” Кристина Кръстева. Там са още и “трудовачките” Весела Ванева и Лилия Христовска. Деница Бояджиева и Методи Герасимов от “Експрес” са съответно в “икономическия” и “международния” отдел.

В “Култура”, оглавен от Магдалена Гигова, са още Ива Йолова, Емил Гергиев, Таня Чипева. Наблюдателите любопитстват как Йолова ще живее под крилото на Гигова, след като Магдалена не веднъж е изразявала презрението си към бившата шефка на отдел “Култура” в “Труд”. Репортерката от Би Ти Ви Гергана Костова ще отговаря за светските клюки.“Власт” и “Народ” , “Преса”, “Трибун”, “Общество”, “Отечество” са сред вариантите на обсъжданите имена на новия медиен проект. В социалната мрежа Фейсбук беше публикуван документът за търговските марки, които бившият главен редактор на „Труд“ е запазил за новия си вестник в патентното ведомство. Все още не е решено окончателно името на новата медия. В началото на септември Тошо Тошев регистрира ново дружество, наречено “Обединени свободни медии” АД, чийто предмет на дейност включва “издателска и разпространителска дейност и търговия с печатни произведения”.

Акционери в него с равен брой акции са той и Валери Запрянов, главен редактор на сп. “Тема”. То е регистрирано на домашния адрес на Тошо Тошев. Все още се обсъжда името на медийния проект, който ще включва списание, вестник и новинарска агенция, с който бившият главен редактор на “Труд” планира да се завърне на медийния фронт. Представянето на новото издание е навръх рождения ден на Тошо – 7 декември. “И на 69 можеш да започнеш отначало”, е написал Тошо Тошев в поканата за събитието. Всекидневникът обаче ще стартира след Нова година, твърдят от екипа на новата медия, чиято редакция се помещава в ЦУМ.

blitz.bg