Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Хари Потър парк за милиони строят във Флорида

Парк, посветен на Хари Потър, ще бъде построен в Калифорния от студиата Universal Studios и Warner Bros, съобщиха двете компании на пресконференция в Холивуд.Той ще бъде аналог на вече съществуващия The Wizarding World of Harry Potter във Флорида.

Новото място за магьосници ще включва пълно копие на училището Хогуротс от книгата и филма, което ще е обитавано от познатите персонажи. Ще има и няколко атракциона, ресторанти и много магазини.Строежът ще продължи около 3-4 години и ще струва няколкостотин милиона долара.

По време на пресконференцията официалните представители на компаниите заявиха, че строителството на парка ще позволи да се създадат повече от 1000 работни места. Също така отбелязаха, че атракционните ще носят солидни печалби.През август 2011 година последният филм от сагата: „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2“ стана трети по приходи в историята на киното, отстъпващ само на „Титаник“ и „Аватар“ на Джеймс Камерън.Филмът до момента си е заработил 1.328 милиарда долара. Общата сума от приходи на всичките осем филма надвишава 7.7 милиарда долара.

dnes.bg