Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Какво е онлайн репутация

В последните няколко години глобалната мрежа се разраства непрекъснато – неоспорим факт. Всяка минута се генерира ново съдържание, което може да се отнася за вас.

Но какво точно е интернет мониторинг и за какво служи?

Интернет мониторингът е една от основните дейности по управлението на онлайн присъствието. Той е източник на информация, въз основа на която могат да бъдат взети редица управленски решения за изход от конкретни проблеми. Мониторингът се използва за измерване на текущото състояние на бизнеси в интернет, анализи /на пазара, на конкуренцията и прочие/, определяне на напредъка от реализирани кампании и т. н.

При управлението на онлайн репутацията на бизнес или личност, интернет мониторинга се използва непрекъснато. Той е постоянен процес, от който зависят по-голяма част от дейностите в успешното онлайн представяне.

Много често за онлайн проучванията си, PR специалистите разчитат изцяло на търсачките. Реализирането на  процеса по наблюдение по този начин, се оказва много трудоемък и времеемък. Добре е да знаете, че някои от информационните сайтове не се индексират от търсачките, т.е. те няма да се визуализират при търсене на определена ключова дума, дори ако в сайта се съдържа информация за нея. Някои от резултатите от социалните мрежи и форумите например, също има голяма вероятност да бъдат пропуснати. За целта по-ефективен е варианта да се използват системи за извършване на мониторинг.

Защо интернет мониторингът е задължителен?

Защото така можете да реагирате бързо и да предотвратите много големи кризи. Колкото по-рано изясните ситуацията, толкова по-добре за Вашият бизнес. Свидетели сме как само за няколко часа, в интернет се организират протести, кампании срещу фирми и прочие. Би било хубаво да реагирате още в самото зараждане на проблема, нали?

omr.bg