Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Гримовете, които състаряват

Да се придържаме към модните гримове винаги е забавно, но не всички гримове са добри за всяка жена. Някои от тях ни състаряват – а едва ли това е целта ни. Специалистите ни препоръчват да избягваме някои гримове, ако не е наложително да ги използваме.

Основа за грима

Жените на зряла възраст трябва да избягват тежките кремове като основа на грима, защото покритието им е твърде плътно и засяда по фините линии. Течните светли основи са най-подходящи за зряла кожа. След това можем да нанесем и силиконов коректор по определени зони като тъмни петна, зони на пигментация и кръгове под очите, за да ги прикрием и изгладим.

Гримът за очите

Тежката очна линия и „опушеният грим” не се препоръчват за жени на средна възраст, защото с годините колагенът около очите отслабва и води до увисване и кръгове под очите, които тези гримове подчертават. По-добре е да подчертаем очите си тънко и да удължим линията навън и нагоре, за да придадем вид на опънат, вместо на увиснал клепач.

Сенките не трябва да са твърде тъмни – само толкова, колкото да подчертават гънката. От вътрешната страна е подходящо да слагаме розови, бежови и неутрални нюанси сенки. Блестящите и тъмните гримове карат фините линии да изпъкват, което състарява вида ни.

Устните

Червените устни са винаги класически и модерни. Червеният гланц изглежда красиво върху момичетата на 20 и 30, а червеното червило с блясък придава великолепен вид на жените над 40. Матираните червила обаче карат устните да изглеждат сухи и подчертават линиите по тях, което ни състарява.

Блестящ лак за нокти

Експертите препоръчват да стоим надалеч от блестящия лак за нокти след като навършим 18. Този лак е твърде младежки и празничен, за да се носи на работното място от една зряла жена. Перлените лакове, от друга страна, са подходящи за всички възрасти. Само трябва да сме наясно, че, ако ръцете ни са започнали да стареят, червените, тъмнолилавите и ярко розовите лакове не са препоръчителни.

tia.bg