Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Филм срещу Facebook стана хит във Facebook

Филмът е със заглавие „Трябва да се отървете от Facebook” и се превърна в най-новата интернет сензация, като повечето хора са го гледали именно в социалната мрежа.Филмчето, качено в YouTube, е дело на шотландски учител, който живее в Южна Корея. Лентата акцентира върху опасностите, които носи използването на социалната мрежа Facebook, и вече има почти 2,5 млн. посещения в сайта – колкото и последния сингъл на Мадона, „Revolver”, съобщи Scotsman.com.

Шестминутното филмче, в което се показват плакати със съобщения като „Нямаш 852 приятели. Имаш около 4. И това е чудесно” и „Един или повече от тези „приятели” разглеждат снимките ти точно сега и те коментират”, е направено от 24-годишния Рос Гардинър, който казва, че е притеснен от все по-стягащата се хватка около младите хора на сайта за социални контакти.Филмчето беше включено в документален филм на BBC2 за основателя на Facebook Марк Цукерберг и по ирония на съдбата хиляди хора го постнаха в собствените си профили във Facebook.

Гардинър казва, че е написал сценария за филма, в които го виждаме да държи плакати с анти-Facebook съобщения насред оживена улица в Южна Корея, „за около 20 минути – между преподаването на малки корейчета как да произнасят думата „fish” („риба”) и опитите да ги спра да се завират моливи в носа.” Младежът признава, че самият той е бил запален потребител на Facebook и винаги е бил онлайн, а когато не е можел, е мечтаел да бъде онлайн.“Всъщност не използвах Facebook за нищо“, осъзнава сега Рос. „Просто си седях и си губех времето. Нито рекламирах нещо, нито дори поддържах контакт с някой близък.” Признава, че е много учуден от огромния интерес към филма му. „Все още не мога да го проумея”.

inews.bg