Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Колко струват наемите на морските плажове?

Резултатите от проведените миналата седмица търгове с тайно наддаване за отдаване на плажове на концесия, годишният наем на цените на квадратен метър се движат между един и четири лева на квадратен метър.В началото на месец декември в Министерство на регионално развитие и благоустройството са се провели три търга с тайно наддаване за плажовете „Росенец – Север“, гр. Бургас, „Мечата дупка“ – Царево, и „Обзор – мотела“, община Несебър.

Фирмата Томи – АР ЕООД спечели търга с тайно наддаване за морски плаж „Росенец – Север“, находящ се в община Бургас с активна площ 7 382 кв. м. за сумата от 8 650 лв. с ДДС(1.17лв. кв.м.). Фирмата е била единствения явил се участник на търга.На търга с тайно наддаване за морски плаж „Мечата дупка“ пък са се явили три фирми „Флат партнерс“ ООД – София, „Бартек България“ ЕООД – София и Пейком 11 ЕООД – Царево. Плажът е с активна площ 3 024 кв. м. и се намира в община Царево обл. Бургас. Търгът бе спечелен от „Флат партнерс“ ООД – София с годишна наемна цена от 11 199.60 лв. с ДДС.(3.70лв. кв.м.)

На търга с тайно наддаване за наем на плажът „Обзор – мотела“, община Несебър, обл. Бургас с активна плажна площ от 73 188 кв. м. се е явила само една фирма – Турист инвестмънт ЕООД, гр. Варна. Търгът е спечелен от нея за сумата от 133 333.20 лв.(1.82лв. кв.м.).

money.bg