Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Мобилните оператори коригираха условията за „Стани милионер“

Организаторът на добилата сериозна популярност игра „Стани милионер“ „Ню Геймс“ ООД и трите мобилни оператора у нас – М-тел, Vivacom и Глобул се съобразиха с изискванията на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за провеждане на играта. Те поеха ангажимент пред КЗП по време на нарочна среща, съобщават от комисията.

Срещата се проведе по предложение на „Ню Геймс“ и трите мобилни оператора. Тема на събитието бяха констатирани нередности при провеждане на играта „Стани милионер” и взетото решение от 28 ноември тази година от страна на КЗП за завеждане на колективни искове. При извършени проверки от експерти на КЗП към дата 12 декември се установи, че организаторът е отстранил констатациите на КЗП за нелоялна търговска практика:

– „Ню Геймс“ е направил промяна при предоставяне на информация към потребителите. В рубриката „Правила“ на страницата на „Ню Геймс“, www.145.bg, се съдържа информация за начина на участие и отказ. По този начин е отстранено констатираното нарушение за „премълчаване на съществена информация“. Направената промяна дава възможност на потребителите да бъдат информирани по ясен и достъпен начин как да участват в играта и как да се откажат, ако искат.

– „Ню Геймс“ прие предложението на КЗП за промяна в посланието, с което се уведомяват потребителите за играта и да бъде премахнат текстът, в който се посочва, че разговорът е безплатен. Новият текст гласи: „Всеки Ваш отговор струва 2,40 лв.“

– В съобщенията към потребителите – SMS, вече фигурира ясен текст с посочване на възможност за отказ от участие в играта. От страна на КЗП към мобилните оператори се направи предложение за промяна на техните „Общи условия“ при предоставяне на мобилни услуги.Именно заблудата, че играта е безплатна и постоянните SMS атаки, свързани с нея, са най-честите причини за изпращане на жалби от потребителите.

inews.bg