Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Джоли получи награда за филма си за войната в Босна

Филмът на Анджелина Джоли за войната в Босна „Страна на кръв и мед“, заради който хърватски журналист я съди, беше награден от холивудските филмови производители със специална награда, присъждана за творби със социална тематика.Режисьорският дебют на Джоли, която е още автор на сценария и съпродуцент, получи наградата на името на Стенли Креймър, предаде Reuters, цитирана от БТА.

Филмът разказва за любовта между сърбин и мюсюлманска от преди войната в Босна през 1992-1995 г., които след време се срещат при различни обстоятелства, когато той е армейски офицер, а тя е негова затворничка.Председателят на гилдията на американските продуценти Хок Кох нарече филма на Джоли „изключителен“, защото представя сложна любовна история, която се разиграва на фона на терора на войната в Босна, засягащ особено жените.

Наградата „Стенли Креймър“ е създадена през 2002 г. в памет на известния холивудски режисьор, който почина през 2001 г., и остана в историята на американското кино с филми като „Бунтът на Кейн“ и „Познай кой ще дойде на вечеря“.Наградата се дава всяка година на продуцент, чиято работа насочва вниманието към трудни социални въпроси. Минали години са отличавани филми като „Хотел Руанда“ и документалният филм на Ал Гор за глобалното затопляне „Неудобната истина“.

inews.bg