Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 10.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Бивши сръбски военнопленници искат забрана на филма на Джоли

Анджелина Джоли силно се вълнува заради премиерата на лентата „In the Land of Blood and Honey“, на която тя е режисьор , разказваща за любовната история на похитител и пленница по време на Босненската война. Премиерата й е на 23 декември, но трейлърът вече излезе и провокира неодобрението на сърбите.

Бранислав Джукич е бивш сръбски пленник и е на чело на асоциацията на бивши босненско сръбски военнопленници. Той вече е видял трейлъра и не е никак очарован от режисьорското виждане на Анджелина. Джукич настоява филма да бъде забранен в сръбската част от Босна и Херцеговина, защото в него имало лъжи. Бранислав твърди, че филмът показва само сърби като насилници на жени.

„Шокиран съм, че сърбите играят негативната роля. Според филма само те са виновни за войната. Ще направим всичко, за да забраним разпространението на лентата“, казва бившият военнопленник.За разлика от Джукич свидетели на войната намират продукцията за доста обективна и докосваща.

„Това е един невероятен филм за всички, които са имали участие във войната. Според мен всички трябва да гледат продукцията. Надявам се, Анджелина да продължи работата си с такива филми. Раните няма да бъдат излекувани, но светът поне ще си изгради една картина за това, което действително се е случило“, споделя мнението си Хатидза Мехмедович, чийто съпруг и двама сина са станали жертва на войната.

tialoto.bg