Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Васко Кеца си платил данъците до стотинка в НАП

Естрадният певец Васил Найденов е платил всички задължения към НАП, заяви шефът на приходната агенция Красимир Стефанов пред TV7.“Той си призна греховете и си плати данъците до стотинка. Сумата е немалка за българските стандарти. Осъзна и на деня преведе цялата сума“, похвали го данъчен №1.По думите му резултатът от проверката на попфолк изпълнителите бил възпитателен.“Заради нашите проверки за три месеца всички изпълнители надминаха 50 хил. лв. оборот и се регистрираха по ДДС“, отчете още Стефанов.Според него 2011 г. е успешна за Националната агенция за приходите.“В края на ноември сме събрали 11,4 млрд. лв. от данъци, което е със 715 млн. лв. повече“, каза още Стефанов.

По думите му повечето постъпления в хазната са благодарение на по-добрата работа, тъй като икономическите параметри са същите като 2010 г.“С гордост мога да кажа, че България е сред малкото страни в Европа, които реализираха повече приходи, добави Стефанов. По думите му заедно с Агенция „Митници“ ще бъдат събрани около 1,5 млрд. лв. повече приходи през тази година.

Ще има обаче около 300 млн. лв. по-малко приходи от осигурителни вноски. Ако се бяха съобразили със становището на НАП, щяхме да изпълним и това перо на 100%, добави Стефанов.“В края на май изоставахме с над 600 млн. лв. Оценката на Симеон Дянков е положителна“, обясни шефът на НАП.“Акция „Хеликоптер“ е една от най-успешните за години назад. Тя провокира институциите да решат проблеми в строителството, с които никой не искаше да се занимава. Над 20 млн. лв. е прекия фискален ефект“, твърди Красимир Стефанов.Според него най-важното от акциите е, че обществото е разбрало, че трябва да си плаща данъците.

dnes.bg