Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Николай Недков – мениджърът, който върви срещу течението

Николай Недков е известен в туристическия бранш, като мениджър с опит, който на местните избори беше кандидат кмет на Синята коалиция. Основните акценти на политическата му кампания бяха превръщането на  Варна  в модерен, чист и сигурен град. Недков искаше да превърне морската столица в привлекателен за инвестиции  град, който да отговаря на европейските изисквания за просперитет. В своето управление мениджърът обеща  прозрачност, ефективност, отговорност и  диалог с гражданите. Въпреки, че не можа да се пребори за кметското място,  гласовете, които събра бяха достатъчни, за да вземе участие в новия Общински съвет,  където в момента оглавява комисията по Конфликт на интереси. Чрез своя професионализъм и опит Недков застава изцяло зад идеята за честно функциониране на местния парламент, открити обществени поръчки и работа обвързана с нуждите на съгражданите му.

Николай Недков  е завършил  Френска езикова гимназия, а висшето си образование е продължил в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Право”.  Работил е като  районен съдия във ВРС – гражданска колегия, главен юрисконсулт във фирма „Златни пясъци” и член на УС на дружеството. За кратко е адвокат, а по-късно става изпълнителен директор на „Златни пясъци” ЕАД  и от 2004 г. е зам. председател на дружеството. Владее писмено и говоримо френски, английски и руски. Женен, има две дъщери и син.

При общуването с мениджъра се усеща чувството му за справедливост и желание за прозрачност в работата. На сесиите в местния парламент  той се противопоставя на решения, които засягат интересите на общината и варненци. На последното заседание на Общинския съвет Недков даде ясно да се разбере, че е против разхищаването и ощетяването на общинския бюджет. Мениджърът гласува против решението да се даде безвъзмездно офис обзавеждане на Дома на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Той изрази становище, че не е нужно да се прави подобен дарствен акт към организация, която не е бедна, щом е успяла да си позволи модерна сграда, струваща милиони. След гласуването, Общинския съвет не прие предложението, заложено в дневния ред. По принцип Николай Недков се изказва по наболели и важни за общината въпроси, като внимателно проучва казусите и се запознава с проблемите на варненци. Акцентът на предизборната кампания на мениджъра бяха срещите му с варненци. Той посети старчески домове, приюти за изоставени деца и сираци, откри мобилни приемни в центъра на града, където хората можеха да се срещнат очи в очи с него и да отправят своите въпроси.

Николай Недков не се криеше в предизборните дебати, а присъстваше на всеки един, където изразяваше позицията си и вижданията си за управлението на Варна. Той не хвърли енергията си в критики към кмета Йорданов, а представяше идеите си за управление на морската столица. На въпрос защо е избрал политиката Николай Недков отговаря, че управлението на Община Варна е като управление на голяма фирма и може да функционира по същия модел. В своите изказвания мениджърът не е спирал да призовава към ефективно управление, от което се нуждае морския град.

Сега в позицията си на общински съветник от Синята коалиция Николай Недков взема дейно участие в управлението на Варна и за разлика от свои колеги не гласува така както мнозинството, а е фигура, която се откроява с личните си виждания и морал.

Деница Герчева

barometar.net