Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

700 хил. нови устройства под Android излизат на ден

Всеки ден по света биват активирани средно 700 хиляди нови устройства под операционната система Android на Google, което прави най-малко 4,9 милиона нови устройства всяка седмица. Това съобщи вицепрезидентът на Google и бивш изпълнителен директор на Android Анди Рубин, цитиран от paidcontent.org.В изявление, разпространено през Twitter и Google+, Рубин представи последните данни за развитието на мобилната платформа Android от пускането на системата през октомври 2008 г.Това е ново върхово постижение за Android. Изглежда обаче, че се наблюдава забавяне в бързия ръст на платформата, коментират наблюдатели.В изявлението си Рубин не даде допълнителна информация, например за продажбите на различните версии на Android или какво е съотношението между активирани нови смартфони и таблети.

Тези данни могат да се окажат и по-високи, тъй като този брой включва устройствата, които са били продадени веднъж (без препродадените). Освен това в статистиката влизат единствено тези устройства, които са активирани с абонамент от мобилни оператори.Това означава, че данните биха били по-високи, ако в тях се включат и определени модели таблети, които разполагат единствено с Wi Fi достъп до мрежата, както и тези устройства, които не са били активирани към клетъчните мрежи.

Предишните данни, които Рубин изнесе през юни тази година, показаха 500 хиляди активации на ден. Това означава, че средният ръст на нарастване за периода до днес е 4,4 процента на седмична база.Макар че в момента анализаторите отчитат леко забавяне в растежа, то два отделни доклада, изготвени от Kantar и Nielsen показват, че днес Android е единствената операционна система, при която се забелязва ръст.Като цяло можем да наблюдаваме забавяне на продажбите в следващата една година, когато насищането на част от развитите пазари достигне над 50 процента, твърдят анализатори.

inews.bg