Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Димитър Бербатов с първи гол във Висшата лига за сезона

Голмайсторът на Висшата лига за миналия сезон Димитър Бербатов се разписа за първи път през настоящия, отбелязвайки последния гол за разгромния успех с 5:0 над Фулъм в среща от 17-ия кръг. Двубоят се изигра на ст. „Крейвън Котидж“ в Лондон, а домакините бяха тотално надиграни от гостуващите шампиони.Димитър Бербатов отново остана на резервната скамейка за Юнайтед, появявайки се в игра на мястото на Дани Уелбек в 77′. За българина това бе и първи мач, откакто контузи глезена си по време на поражението от Кристъл Палас за Карлинг Къп. Останалите попадения за „червените дяволи“ бяха дело на Дани Уелбек, Луиш Нани, Райън Гигс и Уейн Рууни.

Мениджърът на гостите сър Алекс Фъргюсън заложи на дуото Уейн Рууни – Даниел Уелбек в атака, докато по крилата действаха Луиш Нани и Антонио Валенсия. Ветеранът Райън Гигс и Майкъл Карик оперираха в средата. На резервната скамейка остана и Хавиер Ернандес, който изобщо не се появи в игра.Юнайтед на практика реши всичко още през първите 45 минути, когато наниза три гола в мрежата на „котиджърс“. Начало на голеадата даде Дани Уелбек още в 5′, когато младият нападател засече с едно докосване центриране на Нани. Португалецът сам удвои в 28′, когато с глава засече центриране на свой съотборник.

Малко преди почивката се стигна и до момент, в който Райън Гигс записа поредно историческо постижение в кариерата си. Уелсецът се разписа за 0:3, като по този начин продължи да бележи по поне един гол във всяко издание на Висшата лига до този момент. Гигс получи и помощта от щастлив рикошет в бранител на Фулъм, който изненада неприятно Стокдейл.След почивката шампионите нанизаха и още две попадения в мрежата на своя домакин. В 77′ Димитър Бербатов влезе на мястото на Уелбек, а единадесет минути по-късно Уейн Рууни направи резултата 0:4. Десетката на Юнайтед реализира с изстрел от извън наказателното поле, карайки Стокдейл отново да вади топката от мрежата си.

Постепенно се стигна и до момента на Димитър Бербатов, който отбеляза първото си попадение във Висшата лига за сезон 2011/12. Благоевградчанинът получи подаване от Валенсия и атрактивно насочи топката с пета към вратата на Фулъм.Така Юнайтед продължава гонитбата с лидера Манчестър Сити, който запази аванса си от 2 точки пред „червените дяволи“, побеждавайки Стоук у дома. Фулъм пък запазва мястото си в долната половина на таблицата.

inews.bg