Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

10 факта за жените по света

Изровихме 10 факта за световната женска популация, които решихме да ви споделим просто ей така – за статистиката.

1. Жените вършат 66% от световната работа, но получават само 11% от световния доход и притежават само 1% от световната земя.

2. Жените формират 66% от броя на неграмотните хора по света.

3. Жените формират 83% от семействата с един родител. Броят дами, които сами са осиновили или родили от 1970 до 1995 г. е нараснал от 5,6 милиона до 12, 2 милиона.

4. Дамите са 55% от всички студенти по Земята, но дори когато те добият еднакъв брой години професионално обучение като мъжете, те не се трансформират е икономически възможности или политическа сила, като тези на господата.

5. Жените по света са с 6 милиона повече от мъжете. (Това обяснява много неща).

6. Две трети от децата по света, които получават образование по-малко от 4 години, са момичета. Момичетата представляват повече от 60% от децата, които не посещават училище.

7. Родителите в държави като Китай и Индия понякога използват до 6 теста, за да разберат дали бъдещото им дете е момиче. От 8000 хиляди жени, абортирали в клиниката в Бомбай, 7,999 са били бременни с момиченца.

8. Днешните войни засягат предимно цивилни граждани, защото те в голяма част са граждански, на етническа основа и в следствие на терористични атаки. 3 от 4 жертви са жени или деца.

9. Насилието на жени е често използван метод по време на геноцид и военен инструмент. Никои от посегателите на жени, по време на военни действия досега не е задържан или обвинен.

10. Около 75% от бегълците или останалите без дом по света са жени, които са изгубили семействата си и домовете си.

tialoto.bg