Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Мануела спечели делото срещу застрахователя на Стависки

Мануела Горсова спечели делото срещу застрахователя на Максим Стависки – Дженерали.Софийският апелативен съд отмени решението на градския съд и го определи като неправилно.САС осъди Дженерали да заплати на семейството на Мануела 189 хиляди долара, които след това застрахователят да си ги предяви като иск от Максим Стависки, причинил катастрофата, при който пострада Мануела.

От присъдената сума се удържат 54 хил. долара, които Дженерали са платили авансово за лечението на Мануела, като по този начин пострадалото момиче получава 135 хиляди долара, съобщи адвокат Георгиев, който защитава интересите на пострадалото момиче.Апелативният съд е категоричен, че фактът на налични събрани дарения, с които се е лекувала Мануела, не освобождава от отговорност причинителя и неговия застраховател.Според съда не трябва да се търси произходът на средствата, а само да се докаже тяхното разходване за лечението.

Защитата на Мануела направи именно това – доказа със счетоводни документи, че сумата от 189 хил. долара е похарчена за лечението на тежко пострадалото момиче.Дженерали трябва да преведе веднага присъдената сума на семейството на Мануела, а след това да предяви иска за нея срещу Максим Стависки.

През септември Мануела навърши 22 години. Тя продължава да се бори за нормален живот, обкръжена от рехабилитатори и лекарства, прикована към леглото, 100 процента зависима от своите родители.Така е от четири години – след августовската катастрофа край морето, преобърнала живота на Мануела и цялото й семейство.Въпреки оптимизма на семейството, проблемите пред близките на Мануела остават много. Само на месец лечението на момичето възлиза на 5 000 – 6 000 лева.

news.bg