Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

5 години затвор за бивш депутат

Софийският градски съд осъди на 5 години затвор бившия депутат от левицата Тома Томов за това, че в края на 90-те години като прокурор в Оряхово е взел 500 долара подкуп, за да спре  разследване. Осен това 8 години на Томов му е забранено да заема публична длъжност.Тогавашният заместник-районен прокурор на Оряхово Димитър Викентиев беше признат за виновен за това, че е изтръгнал неправомерно показания от свидетел, беше осъден на 6 години затвор и лишен от право за срок от 9 години да заема определени длъжности.

Като съучастник на Викентиев и Томов за виновен бе признат и тогавашният ръководител на следствието в Оряхово Цецко Кривачков. Той получава 4 години затвор и за 7 години е лишен  от право да заема определени позиции.Тримата ще си поделят по 238 лв. разходи за процеса. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

След като чу осъдителната си присъда, Тома Томов коментира, че написал  жалбата си отдавна и че намира редица допуснати нарушения по начина, по който е воден процесът срещу него. Той прогнозира, че осъдителната присъда ще „падне“ на по-горна инстанция.“Ако съставът беше друг и спазваше закона, със сигурност присъдата щеше да бъде оправдателна за Тома Томов“, каза пред журналисти неговият адвокат Васил Василев.

dnes.bg