Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Българинът масово купува детски стоки втора ръка

Тази година са се родили с 16 бебета по-малко спрямо миналогодишната кампанията на списание „9 месеца“, което по традиция обявява първото бебе на годината.Със 7.8% е спаднала раждаемостта в България за една година, сочат данните на списанието. През 2011-та са се родили с 5 840 бебета по-малко от 2010 година.Рекордьор по раждания през миналата година е болница „Шейново“ с 3 644 раждания, следвана от „Майчин дом“ и „Света София.“През миналата година в родилния дом в Златоград е проплакало само едно новородено.

В Сливен пък са най-много родените извънбрачни бебета. По наблюдения на списание „9 месеца“ колкото по-образована е една жена, то толкова по-малко деца ражда.По време на пресконференцията в БТА от фирма-производител на детски стоки и аксесоари представиха проучване за това как финансовата криза влияе върху потреблението на бебешки стоки. „Употребата на детски стоки втора употреба придобива епидемични размери за България,“ според Иван Илчев.

Свива се потреблението на бебешки стоки. Увеличава се търсенето на по-изгодни онлайн продажби, а родителите са склонни да направят компромис с качеството на бебешките продукти.Само в един сайт за детски стоки има 115 000 оферти за различни детски артикули. От тях 6 000 са обявите за колички втора ръка, 1040 са за кошници и детски столчета.Едва 32.6% от родителите се интересуват дали стоката, която купуват за детето си има сертификат за безопасност и отговаря на изискванията на ЕС.Стана ясно още, че през 2011 година Комисията за зашита потребителите е забранила за продажба почти 300 вида стоки, сред които 192 столчета, колички, проходилки.

news.bg