Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних: В район Одесос трябва да се подходи към умерено разполагане на временните преместваеми обекти

Схемите за поставяне на временни обекти във варненските райони разгледаха днес членовете на комисията по туризъм,  търговия и рекламна дейност. В район Приморски няма поставяне на  нови съоръжения. Схемата е запазена от миналата година, като е съгласувана  с ВиК  и с пожарната. Главният архитект на района също е дал своето съгласие и одобрение.

Разглеждането на схемите в район Одесос  предизвика повече дискусии, тъй като по думите на членовете на комисията това е централната част на града, където има  по-големи интереси от страна на наемателите. Единствената промяна, която ще настъпи, е ограничаването на  местата за фризери и продажба на сладоледи. Целта за намаляването на  броя на обектите е те да бъдат по-добре оформени и подложени на по-ефективен контрол. Председателят на комисията по туризъм, търговия и рекламна дейност Иван Портних, също сподели своето становище, че трябва да се подходи към умерено разполагане и естетизиране  на временните преместваеми обекти, заради централната локация на района.

По време на заседаването на комисията постъпиха  предложения да има разрешение за поставяне на съоръженията и от агенцията по храните, която да гарантира безопасността на гражданите при консумиране на продуктите. Членовете на комисията обсъдиха необходимостта да се уточнят критериите за търговия на хранителни продукти, както и стриктно да се следи какъв обект  се монтира и дали той функционира по предназначение. Комисията одобри предложената за район Аспарухово схема, при която няма промени и допълнения.  Обектите са получили разрешение от ВиК и пожарната.

Деница Герчева

barometar.net