Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Премиерът се извини

Премиерът Бойко Борисов се извини за неподходящите си изказвания около убийството на Мирослава от Перник.Министър-председателят шокира обществеността вчера, след като меко казано прекали с коментарите си за трагедията.В момент на траур около смъртта на Мирослава, Борисов посъветва Цветан Цветанов да изпрати „три-четири телешки пържолки на кучето, открило трупа на момичето“.Премиерът бе категоричен, че наградата за кучето трябва да е от заплатата на вътрешния министър.Днес, явно осъзнал грешката си, Борисов помоли да бъде извинен от близките.

„Два месеца работихме заедно с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и с директора на РДВР – Перник за разкриването на убийците на Мирослава от Перник. И това, че не е давана информация, не означава, че не сме страдали заедно с близките и не сме направили всичко възможно“, заяви пред Фокус премиерът.

„Цяла нощ поддържах връзка с министър Цветанов и с екипите на ГДБОП и на полицията в Перник и бях в течения с действията на специализираните органи. В интерес на истината за разкриването на престъплението изключително спомогна работата на следовото куче. Затова, като човек, привързан към кучетата, заявих, че то трябва да получи най-любимата си награда в храната. Съжалявам, ако съм бил разбран неправилно и нека да бъда извинен от близките, както и от всички, които са се почувствали засегнати“, коментира БорисовТой още веднъж подчерта: „На всеки, който иска да спекулира със станалото, искам да заявя, че днес още през деня съм поднесъл лично съболезнованията и съм се извинил, ако съм бил разбран неправилно“.

actualno.com