Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 13.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

„Глобул“ таксува входящите обаждания при неплатена сметка

Таксуване на входящи обаждания при спрени изходящи е поредната врътка на мобилните оператори за надуване на сметката. Масово абонати останаха шокирани, когато в месечната си разпечатка, установяват, че трябва да плащат и за входящите разговори .Клиент на „Глобул” се оплаква, че при спрян телефон, таксуват входящите му обаждания с 60 стотинки на минута. Не само че не може да се свързва с други хора, но и ако някой му звъни, трябва да плати и тези разговори. Абонатът разказва, че внимателно е прочел договора си с мобилния оператор и в него никъде не пише, че при спиране на изходящите обаждания, се въвежда такса за входящите.

Адвокати са категорични, че ако не е посочено подобно условие, клиентът може да осъди без проблеми телекома. Мобилният оператор не може да въвежда услуги, които не са упоменати в договора.

За да се застраховат от съдебни дела, „Глобул” са въвели нова услуга – сигнализират чрез есемес абоната за очакващото го прецакване. Когато клиентът не си плати месечното задължение, получава съобщение, че входящите разговори започват да се таксуват с 60 стотинки на минута. Специалната услуга се активира , само при неплащане на таксата.Само абонатите, които не са се издължили на оператора, научават за новата „екстра”. Клиенти разказват, че когато получили предупредителния есемес първоначално не го взели на сериозно. Като получили новата фактура обаче, останали като гръмнати.Клиент, усъмнил се в законността на услугата, решил да се обади на оператора и да провери. От „Глобул” им отговорили, че няма такова нещо!

skandalno.net