Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Във Великобритания се родило бебе без кръв

Оливър Морган, едно бебе-чудо, бе спасен и върнат към живота, след като се родил без кръв в тялото си. За любопитния случай отпреди година и три месеца, писа в. „The Sun”.Бебето страдало от доста рядко болестно състояние, което източило и последната капка кръв от телцето му, докато бил още в майчината утроба. Когато дошъл на бял свят, малкият Оливър изглеждал доста блед и немощен и лекарите не могли да установят сърдечен ритъм в продължение на цели 25 минути.Въпреки това обаче бебето оцеляло като по чудо, след като го снабдили с кислород, извършили му нежен сърдечен масаж и му направили животоспасяващо кръвопреливане.

Сега Оливър е щастливо и здраво 15-месечно бебеВчера майката на детето-чудо, 36 годишната Кейт от град Кент, Великобритания, коментира пред вестника: „Раждането на Оливър бе толкова невероятно, че и досега трудно намирам думи да разкажа тази история.““Той се роди без кръв в тялото си – но сега е при мен и ми се усмихва“, споделя майката.Заболяването, от което страдал Оливър се нарича Vasa Previa и направило така, че кръвта на бебето да изтече от него, още докато бил в утробата на майка си. Тя се събудила цялата в кръв и била откарана в Спешното отделение на местната болница. Там се изяснило, че кръвта била на бебето.

Оливър се родил с Цезарово сечение и му била оказана първа помощ.Травматичното раждане на Оливър не било единствения шок за родителите му. Кейти споделя още, че всички очаквали да се роди момиче, след редица направени със скенер изследвания и снимки. Бебето обаче изненадало семейството и с пола си.

inews.bg