Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Димитър Бербатов отбеляза гол за победа на Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед победи с 2:0 на „Олд Трафорд“ отбора на Стоук Сити в среща от 23-ия кръг на Висшата лига.Българинът Димитър Бербатов започна като титуляр и вкара 9-ия си гол за сезона. Именно след гола от дузпа на Бербо резултата стана 2:0. По този начин Юнайтед се изравни по точки с Манчестър Сити на върха в класирането след като „гражданите“ загубиха гостуването си на Евертън с 0:1.И двата гола на „червените дяволи“ паднаха след изпълнение на дузпи. Бербо отново записа добър мач като се отличаваше с отиграванията си. Сър Алекс имаше много проблеми с контузени футболисти. Нани и Уейн Рууни не попаднаха в групата заради своите контузии. Дебют за „червените дяволи“ в Премиършип направи вратаря Бен Амос.

Титулярното място за Бербатов дойде като подарък за рождения му ден след като вчера българина навърши 31 години. Той дори успя да се отблагодари перфектно с отбелязването на гола. В последната минута Берба можеше да вкара и втори гол, но не уцели вратата от близо.Двубоят на „Олд Трафорд“ не бе от най-силните за Юнайтед, но след загубата от Ливърпул през уикенда бе много важно футболистите да вземат трите точки срещу неудобния Стоук Сити. Срещата започна спокойно и в 8-та минута Роберт Хут изби топката от краката на Бербатов. В 20-та минута удар на Скоулс облиза страничната греда на Стоук Сити.В 29-та минута Бербатов със страхотен пас намери Валенсия по дясното крило. Еквадорецът нахлу до вратата и стреля, но ударът му бе блокиран от защитник. Малко след това дойде и най-добрата възможност за Юнайтед. Отново Бербатов бе в центъра след като пусна извеждащо подаване към Карик, който излезе на стрелкова позиция, но ударът му бе неточен.В 37-та минута след комбинация започната от Бербатов, Скоулс изведе Парк в наказателното поле и корееца бе съборен от Джърмейн Пенант. Съдията посочи бялата точка и Хавиер Ернандес бе точен за 1:0. Това бе и първият гол на Чичарито от ноември месец насам.

В началото на втората част съдията Майк Джоунс даде втора дузпа за Юнайтед след като Уолтърс задържа Антонио Валенсия в наказателното поле. Бербатов застана зад топката и със силен удар по земята я прати в долния ляв ъгъл на вратаря за 2:0 Това бе 9-ти гол за Бербатов през сезона и 7-ми във Висшата лига.

Гостите отвърнаха с удар Камерън Джером с глава в 63-та минута но Амос се справи въпреки, че изпусна топката. В 70-та минута реферът можеше да даде трета дузпа за нарушение срещу Патрис Евра, но остана безмълвен.Малко след това младия талант Пол Погба направи своя дебют в Премиършип. Младокът се отличи с много добри и правилни отигравания, които създадоха опасности пред вратата на Стоук.В 92-та минута Бербатов записа много сериозен пропуск, след като Валенсия го намери на няколко метра пред вратата, но ударът на българина облиза дясната греда.

В другите срещи от тази вечер:

Суонси – Челси 1:1

Уулвърхямптън – Ливърпул 0:3

Тотнъм – Уигън 3:1

Евертън – Манчестър Сити 1:0

inews.bg