Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Мария Илиева: Обичам да откривам „забравени“ дрехи

– Мария, беше избрана за БГ Модна икона 2011, а вече си носителка на няколко други отличия за добър вкус и изискан стил на обличане. Кой е аутфитът, с който най-много се гордееш? А спомняш ли си най-големия си моден гаф?

– Обичам да съм различна, въпреки че не съм екстремна във визията си. Радвам се, че стилът, който избирам, се харесва. За по-специални случаи се доверявам на стилисти, в които виждам оригиналност и мислене извън рамките. Щастлива съм, че най-успелият българин в света на модата – Светослав Колчагов, част от екипа на Вивиън Уестууд, прие поканата ми да се ангажира с моя стайлинг за концерта “10 години Лунен сън”. Не помня да съм имала моден гаф, но се забавлявам много, когато гледам снимки от старта на кариерата ми.

– Изобщо четеш ли коментарите в пресата за начина ти на обличане? Трогват ли те похвалите или съответно критиките?

– С времето се научих да чета избирателно. Трогват ме и ме интересуват само смислените коментари независимо дали са положителни, или отрицателни. От едно компетентно и аргументирано мнение винаги има полза.

– Доколко е важен външният вид и начинът на обличане, за да може един певец да пробие? Промени ли ти се мнението по този въпрос, докато беше съдия в риалити шоуто X Factor?

– Винаги съм смятала, че стилът е важна част от образа на един артист. Публиката не само слуша, но и гледа и нерядко е критична именно в това отношение. Дрехите на артиста трябва да допълват и доизграждат образа му. На това се учат и финалистите в X Factor – с помощта на прекрасните ни стилисти.

– Как се промени личният ти стил от началото на кариерата ти до днес?

– Постепенно роклите започнаха да доминират в гардероба ми. Стилът ми се промени от по-спортен към елегантен, с рокля се чувствам прекрасно и на сцената, и в ежедневието. Обичам обувките на висок ток, завършват красиво силуета на всяка дама. В ежедневието си предпочитам джинси и T-shirt.

– Като цяло се придържаш към един имидж. Не обичаш ли експериментите с външния вид, или просто смяташ, че си открила твоята успешна формула? До кои стилисти си се допитвала и в момента ползваш ли съветите на такъв?

– В действителност често се случва да променям визията си по конкретен повод – снимки на видеоклип или фотосесия например. Наскоро бях с много къса червена коса, беше ми интересно да се видя по такъв начин. Неотдавна цветът на косата ми бе светлокестеняв, а сега съм с естествения си, черен цвят… По отношение на прическата имам пълно доверие на моя добър приятел Жоро Петков – главен коафьор на студио The Snakes. Той ме познава много добре и знае какво точно ми подхожда и ще ми хареса. Харесвам новаторските идеи на прогресиращата българска марка Knapp. По моите проекти и тези на артистите от Стерео стая често работя с талантливата Антония Йорданова, която е главен стилист на марката.

– Как изглежда гардеробът ти – отделно помещение ли е, просто щендери със закачалки или нещо друго?

– Няколко големи гардероба и рафтове с обувки.

– Какво правиш със старите дрехи – хвърляш ги, подаряваш, пазиш от сантимент…

– Имам сантимент към определени дрехи, свързани с ключови моменти в живота ми. Рядко изхвърлям дрехи. Обичайно стоят забравени някъде в дъното на гардероба. Много е приятно да открия някоя блуза например, която не съм обличала от години, но всъщност се оказва много актуална в момента.

– Колко време обикновено отделяш за избор на тоалет за даден случай?

-Времето за избор на тоалет много зависи от случая. Обикновено имам ясна идея коя визия предпочитам за определено събитие и просто намирам подходящите дрехи. Когато тръгвам на път, често вземам прекалено много дрехи, за да съм подготвена за всички възможни случаи.

– Къде обичаш да пазаруваш?

– Не съм страстен почитател на моловете, изморяват ме. Обичам специализирани магазини, в които откривам интересни идеи, както и малки закътани магазинчета. Пазаруването в чужбина винаги ми се е струвало по-спокойно и по-приятно.

– Вярваш ли в шопинг терапията, практикуваш ли я?

– Нямам нищо против това да се отдавам на шопинг в свободното си време, но за съжаление, почти не ми остава такова. Обичайно правя по-мащабните си покупки веднъж на сезон.

monitor.bg