Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Наградите „Грами“ – почит към Уитни, Ейми и Стив Джобс

След спонтанната смърт на музикалнатаикона Уитни Хюстън, нямаше как наградите „Грами“ , състояли се вчера вечерта (12.02), да не почетат паметта й. Дълги слова отдадоха почит на талантливата звезда, но все пак остана място и за победителите.Абсолютен фаворит на вечерта бе талантливата Адел, която прибра цели шест отличия. Вероятно Карл Лагерфелд няма да се осмели втори път да коментира фигурата й, защото гласът й остава всичко останало без коментар. След нея с пет статуетки си тръгна групата „Фу файтърс“

54-то издание на наградите започна с молитва за Уитни Хюстън, благодарение на водещия Ел Ел Куул Джей. Почти всички присъстващи в залата сведоха глави в знак на почит към покойната. Няколко звездибяха облечени в черно в знак на траур като Лейди Гага, която бе с черна рокля и с лице, покрито с мрежест воал.Цялата зала станана крака и отправи бурни аплодисменти след късия видеоматериал за покойната, включващ нейната вечна песен „I Will Always Love You“.Въпреки операцията на гърлото си Адел зарадва фенове и колеги с изпълнение. Тя пя за пръв път от 5 месеца насам и по всичко си личеше, че вече се е справила с проблема си. Тя получи „Грами“ за най-добра песен, за най-добър запис (за „Rolling in the Deep“) и за най-добър албум (за „21“).

Трогателен момент бе и отличието на друга починала певица. Родителите наЕйми Уайнхаус излязоха на сцената, за да вземат приза й за най-добро поп изпълнение от група, номинирано за дуета й с Тони Бенет за песента „Body and Soul“.“Какво бих могъл да кажа? На небето се е оформила хубава момичешка група“, каза бащата на Ейми Уайнхаус, майки предвид и последното събитие- смъртта на Уитни.Посмъртно признание получи и още един покойник – Стив Джобс. На него бе присъдена наградата за „трансформирането на способите за възприемане на музиката, телевизията, кинофилмите и книгите“ за разработването на мултимедийния плеър айПод (iPod) и за създаването на най-големия интернет музикален магазин – айТюнс (iTunes).

http://www.tialoto.bg