Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Правят филм за Уитни Хюстън

Интересът към Уитни Хюстън и песните й нарасна след смъртта й, но надали продажбите й ще се увеличават колкото на Майкъл Джексън, предаде Асошиейтед прес.Като покойния Крал на попа и Уитни Хюстън се мъчеше да поднови кариерата си,преди да бъде намерена мъртва на 48 години в хотелска стая в Лос Анджелис, припомня БТА. Докато станат ясни токсикологичните резултати, ще минат седмици. В скръбта си и желанието да си спомнят силния й глас и весел характер, феновете на певицата потърсиха нейни песни отпреди 10 години и продажбите им в iTunes и Амазон рязко се повишиха.Само за два дена продажбите на албумите й нараснаха 60 пъти. Увеличиха се и излъчванията на песните й по радиостанциите. Най-големия й хит „I Will Always Love You“ само в неделя беше свален в интернет 195 000 пъти при 3000 предишната седмица.

Подобно на посмъртното завръщане на Майкъл Джексън с филма „This Is It“, Уитни Хюстън също се е снимала за филм, който ще излезе тази година. Тя има и десетки неиздадени записи. „Това е малка вселена от знаменитости, които могат да преодолеят собствената си смърт и да създадат търговски възможности“ – каза Дейвид Рийдър, вицепрезидент на компанията „Грийн лайт“, която помага за лицензирането на образи и творби на покойни знаменитости като Айнщайн и Джони Кеш. – Хората искат да я запомнят каквато беше през 1986 г., когато беше на върха и нямаше по-добър от нея.“ Като бивша манекенка, преодоляла расовите бариери, образът на Уитни Хйстън може да се превърне в модна марка.

Покойната Елизабет Тейлър още украсява парфюми, а за Одри Хепбърн модните къщи още говорят. Ако Уитни Хюстън успее да попадне в списъка на мъртвите знаменитости с най-големи печалби на „Фобс“ през 2012 г., най-вероятно тя ще е към края му, докато Майкъл Джексън доминираше в него през 2010 г. и 2011 г. Не е известно Уитни Хюстън да е правила умели инвестиции като Майкъл Джексън. Кралят на попа притежаваше 50 процента от един от най-големите музикални каталози в света – „Сони/АТV“. Уитни Хюстън беше известна с гласа си, но не и като автор на песни, което носи добри приходи от излъчването на хитовете по радиостанциите. Нейните най-продавани песни бяха написани от други. „I Will Always Love You“ е от Доли Партън, „I Wanna Dance With Somebody“ – от Джордж Мерил и Шанън Рубикъм, „Didn’t We Almost Have It All“ – от Майкъл Масър и Уил Дженингс.

Певицата отново напомни за себе си с участието в телевизионното риалити предаване „Да бъдеш Боби Браун“ през 2005 г. Сега мнозина казват, че документалната серия, заснета с бившия й съпруг Боби Браун, е била предупреждение за пагубния й начин на живот, изпълнен с наркотици, който уврежда гласа й и съсипва кариерата й. Купонджийството води до неизпълнение на звукозаписен договор на стойност 100 милиона щатски долара през 2001 г. Тогава тя е трябвало да направи шест албума и два сборника с хитове. От тях са излезли само четири.Все още е неясно дали албумите, които ще бъдат издадени посмъртно, ще бъдат към този договор и дали той още е в сила. Адвокатът Брайън Бланли, който представляваше Уитни Хюстън в делото с мащехата й за застрахователната полица живот на баща й на стойност 1 милион долара, каза, че той не се занимава с финансовите й дела.

Той обаче уточни, че ако певицата не е оставила завещание, всички бъдещи приходи ще получи 18-годишната й дъщеря Боби Кристина Браун. Независимо дали има завещание или не, наследството на Уитни Хюстън ще се увеличи. Въпреки че тя е продала 22,6 милиона албума в САЩ, от най-новия „I Look To You“ са купени само 978 000 броя след издаването му през 2009 г. Засега не е ясно дали Уитни Хюстън има дългове. Тя обаче загуби две къщи, които й бяха отнети по съдебен път преди няколко години. Говори се също, че напоследък е искала на заем неголеми суми от приятели. Интересът към Уитни Хюстън ще продължи известно време. Тази година ще я видим във филма „Блясък“ в ролята на майка, загрижена от ефекта на славата и наркотиците върху трите й дъщери, които са певици. В него тя пее госпел и дует с победителя от „Американски идол“ Джордин Спаркс. Филмът и саундтракът към него ще излязат през август. „Тя беше във вихъра на играта“ – каза изпълнителният продуцент на филма Хауърд Розенман.

http://showbusiness.actualno.com/