Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Евродепутатите ни единни срещу АСТА

Българските членове на Европейския парламент заявиха в своя обща позиция, че при предстоящите обсъждания в Европейския парламент на международното споразумение АСТА те ще се противопоставят на приемането на споразумението във вида, в който е подписано.България вчера спря ратификацията на спорното международно търговско споразумение ACTA.Родните евродепутати изразяват също така възмущение по повод последните опити на холандската Партия на свободата за дискриминиране на европейски граждани и за противопоставяне между тях чрез поддържаната от нея интернет страница.Те се обявяват против всеки опит за насаждане на ксенофобия и липса на толерантност в рамките на Европейския съюз.

Ние не приемаме налагането на двойни стандарти и дискриминирането на български граждани и ще направим всичко, което е във възможностите ни на депутати в Европейския парламент, за да бъдат спазвани основните принципи и ценности на Европейския съюз, декларират евродепутатите ни.

Сайтът на Партията на свободата на Герт Вилдерс приканва холандците да внасят оплаквания от граждани на страни от Централна и Източна Европа. Интернет потребителите могат да попълнят въпросник и да се оплачат от различни несгоди, причинени им от източноевропейци – шум, неправилно паркирани коли, пиянство, злоупотреби. „Имате проблеми с хора от Централна и Източна Европа? Загубили сте работата си заради поляк, българин или друг източноевропеец? Уведомете ни“, приканва сайтът.

http://www.dnes.bg