Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

10 модни навици, които ни причиняват болка

1. Сутиени с банели

Има много жени, които се оплакват, че този модел сутиен им причинява хронична болка, особено в областта на мишницата, където банелите минават през осеяно с лимфни възли място. Въпреки това на почти всички дами ни допада ефектът на по-повдигнат бюст, който се дължи на това бельо. Най-добрият вариант е, ако искаме да се спасим от болката, да редуваме сутиените с банели, с по-меки и удобни спортни модели.

2. Спортни обувки

Е, много спортни фирми ни заблуждават, че маратонките с разни камери в подметките, могат да имат тонизиращ ефект на ходилата и краката. Тези твърдения често са неверни, а за жени, които са свикнали на класическия 5-6-сантиметров ток, продължителното ходене с маратонки може да се окаже истинско изпитание. Дами, ако имате този проблем – оставете маратонките за фитнес залата!

3. Високи токчета

Обувки на висок ток предизвикват редица проблеми и болки в подбедреницата, коленете, глезените, ходилата и дори могат да засегнат гръбначния стълб. Специалистите твърдят, че всеки ток над 3 сантиметра крие опасност за здравето ни! Какво да кажем за 10- сантиметровите обувки, които са любим аксесоар на дамите, особено за специални поводи!

4. Равни подметки

В последните години много актуални са обувките с абсолютно равна подметка или т.нар. „балетни обувки“. Те, обаче, са крайно неподходящи за дамите, които имат плоско стъпало (дюстабан), а и много жени се оплакват, че с тези обувки ходилата им не са добре предпазени, факт, който води до различни наранявания по време на ходене пеша.

5. Използването на една и съща чанта

Ако дълго време носите една и съща дамска чанта, колкото и да ви е любима, тя може да започне да ви причинява хронична болка в областта на ръката, врата, гърба и рамото, от чиято страна я носите. Ако имате подобни оплаквания, най-добре сменяйте чантите си често, а още по-хубаво би било, ако си дадете един-два дни почивка от носенето на каквито й да е чанти (през уикенда, например).

6. Чантата с дълга дръжка

Дори чантата да е с умен дизайн, за да се побере над рамото, той все още може да причинява дискомфорт, защото собственикът носи чантата си на каишка само през едното рамо. Ние всички сме същества на навика. Понякога повторението може да доведе до асиметрично разпределяне на тежеста, което пък причинява болка.

7. Големи чанти

Мерили ли сте си дамската чантата някога? Ще се изненадате, ако го направите. Много дами, имат навика да си купуват големи чанти и постепенно да ги претъпкват с абсолютно ненужни вещи, а после се оплакват, че им тежат и ги прегърбват. Ако страдате от голямата си тежка чанта – сложете я „на диета“. Извадете от нея всички ненужни тефтери, огледала, бутилки с вода, детски играчки и т.н.

8. Малки чанти

Дори и най-миниатюрната дамска чантичка може да бъде изпитание, ако дръжките й са прекалено тесни и прежилват ръцете и пръстите ни. В един момент, просто, ще ни се иска да я изхвърлим!. По-умният вариант е да използваме такива чанти за много кратък период, а не да разчитаме на тях в ежедневието.

9. Тесни дънки

Може й да изглеждаме секси в тесните си дънки, но ако по цял ден работим в офис на бюро, едва ли се чувстваме много комфортно в тях. Ако не са от еластична материя те ни притискат в областта на талията и като цяло възпрепятстват доброто ни кръвообращение.

10. Панталон с ниска талия

Тази дреха е особено неподходяща за работа. Гледката, която може се разкрие, ако случайно ви се наложи да се наведете, определено противоречи на всяка офис етикеция. Да не говорим, че с такъв панталон кръстът и детеродните ви органи са изложени на риск от течения и могат да започнат да ви болят.

http://www.tialoto.bg/