Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Apple е ценна колкото годишната икономика на Швейцария

Eлектронният концерн Apple влезе в ексклузивен клуб. „Компанията стана шестата в американската корпоративна история, която достига стойност на фондовия пазар от 500 млрд. долара“, заяви Джейсън Гьопферт, началник на агенцията за изследвания SentimenTrader.com. Продължаването на ралито на Apple обаче е малко вероятно. Цените на акциите на останалите пет компании – Microsoft, General Electric, Cisco, Intel и ExxonMobil – са намалели значително в следващите седмици и месеци, след като са прескочили престижната граница, предава Ройтерс.Ако се наблюдава развитието на предшествениците, то възходът на Apple няма да е добра поличба за общия пазар, заявява Гьопферт. „Във всички случаи индексът S&P 500 в рамките на няколко дни ще надмине своя връх“. Високата тежест на Apple в различните американски индекси обаче ще бъде свързана с риска, че общият пазар може да бъде повлечен надолу, ако акционерите решат да направят мащабно разпродаване.

В четвъртък акцията на Apple се повиши с още 1,1% на нова рекордна стойност от 548,21 долара. С това пазарната капитализация вече е почти 511 млрд. долара. Това съответства на годишния брутен вътрешен продукт на Швейцария. Производителят на iPhone и iPod е оценяван на борсата колкото гигантите на Dax Siemens, SAP, BASF, Daimler, Bayer, BMW и Allianz заедно.

Междувременно се появиха слухове, че компанията изпитва недостиг на доставките за новите екрани с по-висока разделителна способност. Това може да забави пазарния дебют на новата версия на iPad, пише сайтът DigiTimes. Очаква се новият таблет да бъде представен публично на специална пресконференция в Сан Франциско на 7 март.По неофициална информация новите екрани за таблета се доставят от Sharp, LG и Samsung. Но също така източниците на DigiTimes твърдят, че „всички звена по веригата за доставки не са успели да засилят производството“ на дисплеи с висока разделителна способност.

http://www.dnes.bg