Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Диетите на Холивуд, които трябва да избягваме

1. Палео диета или още наричана Диетата на пещерняка

Носят се слухове, че тя е била използвана от Меган Фокс. Тази диета предлага да ядете като своите прадеди, което означава да се ядат много животински протеини, „естествени“ въглехидрати (предимно плодове и зеленчуци), както и някои ядки.Палео диетата слага акцент върху консумирането на протеини и мазнини от диви или свободно тичащи животни, както и прием на омега-3 киселини чрез рибата.

Интересното при тази диета е, че е пълна противоположност на повечето методи за отслабване. Тя дори позволява свободно похапване в някои от дните на първите седмици, което я прави по-лесна за изпълнение.Негативните страни на Палео диетата са, че тя е скъпа за изпълнение, защото био продуктите са по-скъпи.Какво липсва?Млечните продукти, които са много важни за набавяне на калций и витамин D. Палео диетата е с ниско съдържание на въглехидрати, чиято липса в организма се отразява на паметта и настроението.

2. Диетата на д-р Дюкан 

Тя е използвана от Жизен Бюндхен и Дженифър Лопес. Носят се слухове, че Кейт Мидълтън и майка й са използвали метода за отслабване точно преди кралската сватба.С тази диета могат да се ядат само чисти белтъчини и малко количество овесени ядки. Всеки ден се поемат поне по 6 до 8 чаши вода в ударната фаза на диетата. През втората й фаза се позволяват зеленчуци, но се избягват картофи, грах или царевица.Едва в третата фаза биват включени плодове, зърнени и млечни храни, което я прави изключително нездравословна.Какво липсва?Ключови хранителни вещества като калций, витамин D, както и важните вещества съдържащи се в плодовете и пълнозърнестите храни. Диетата не включва размер на порциите, което означава, че трябва да изгаряте повече калории от колкото сте погълнали.

3. Диета със сурова храна 

Нейни фенове са Деми Мур, Аманда Сийфрайд и Ума Търман.Както се сещате от името й, тази диета предлага консумирането само на сурови храни. Могат да се приемат сурови или сушени плодове и зеленчуци, както и шейкове или студени супи.Разрешени са необработвано мляко и сирене от сурово мляко, както и яденето на сурово месо и риба. Но консумацията на сурово месо и мляко крие своите рискове.Някои изследвания показват, че суровоядството е полезно и нивата на лош холестерол при хората, които го упражняват са много по-ниски.Какво липсва?Ако не ядете животински продукти като месо, риба, яйца, птиче месо или млечни продукти, тялото ви ще има нужда от витамин B12, който е нужен за превръщането на протеините в енергия. Също няма да си набавите достатъчно витамин D, който е нужен на организма ви в борбата с хронични заболявания, сърдечно-съдови заболявания и рак.

4. 17-дневна диета 

Тази диета е идея на д-р Фил и въпреки името си не продължава 17 дни. Всеки етап от нея е дълъг по 17 дни, които се струват цяла вечност съчетани със строгите й правила.В първата й фаза се разрешават риба, птиче месо, зеленчуци и плодове с ниско съдържание на захари (но не след 14 ч.). На ден се позволяват по две порции храни, богати на пробиотици, както кисело мляко, кисело зеле и храни с полезни мазнини като ленено семе и зехтин.В следващите фази се въвеждат червено месо, пълнозърнести храни, бобови растения и зеленчуци, съдържащи скорбяла.Като цяло 17-дневната диета е много строга и следването й без книга под мишницата е трудно. Също, дневната доза на калориите в порциите е прекалено ниска за хора, водещи активен начин на живот.Какво липсва?Този хранителен режим не предлага нужното разнообразие от плодове и зеленчуци, което трупа важните елементи, противовъздействащи на заболяванията от различен тип. Тази диета е бедна и на пълнозърнести храни, които, според някои проучвания, удължават живота.

http://iwoman.bg/