Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Четири основни разлики между здравата и нездравата връзка

Ако искате да сте сигурни, че връзката ви е здрава и не обслужва ваша или на партнъора ви зависимост и че нито един от вас не прави прекалено големи компромиси, за да оцелявате като двойка, направете една равносметка като вземете в предвид тези критерии:

Реалност/Фантазия

Здравата връзка се основава на реалността. И двамата се стремите да решавате проблемите навреме, а не да си заравяте главата в пясъка или да омаловажавате неудовлетвореността, която изпитвате.

Нездравата връзка е точно обратното – двойката „крета“ някак си само, защото и двамата сте фокусирани върху очакванията, че нещата могат да се подобрят в бъдеще от само себе си (или криворазбрана идея за „позитивно“ мислене) и заради тази надежда се преглъща огромна доза недоволство в настоящето.

Желание да даваш и получаваш/ Желание да запълнят празнината в теб

В здравата връзка всеки един от двамата изпитва еднакво удоволствие и да дава, и да получава, за разлика от нездравата, в която смятате, че любовта компенсира всички липси, болки и неудовлетвореност в личен, и в професионален план. Нищо чудно, че този, върху когото са стоварени тези очаквания започва да губи тръпката малко по малко.

Сигурност/Страх

Сигурността е лукс в живота. Неприятни събития се случват на всеки човек, а негативизъм има предостатъчно в контактите с познати и непознати. Затова е толкова важно, поне у дома, с най-близките си, да се чувствате спокойни, че можете да споделите мислите си и чувствата си без да бъдете разкъсани от критика или да ви се налага да „стъпвате на пръсти“ около половинката си.

Прошка/ Непрестанно напомняне за минали грешки

Както добре знаем, няма безгрешни хора. Но по-важното е дали прилагате това знание в отношенията си с любимия човек. Ако ви е наранил по някакъв начин, трябва да вземете решение дали можете да преживеете болката, след като той се е извинил и е съжалил за постъпката си. В случай, че обидата е прекалено голяма, чувството на неприязън ще разяжда връзката ви малко по малко всеки ден, докато вече нищо не остане от нея.Вместо да чакате удобна възможност да напомняте на половинката си за минали грешки и да превръщате дребните спорове в огромни скандали, по-добре освободете и себе и него от този тормоз като се разделите навреме. Ако мисълта за раздяла е непоносима, не се отказвайте от искреното си желание да се фокусирате върху хубавите черти на любимия човек и в крайна сметка наистина да простите.

http://www.tialoto.bg