Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Кирил Йорданов към Станишев: Не виждам поверената му партия да е наддала откъм блясък

Неуместно е в условията на криза да се говори за блясък. Това заяви кметът на Варна Кирил Йорданов в отговор на твърденията на лидера на БСП Сергей Станишев, че Варна е позагубила от блясъка си. Йорданов определи думите на Станишев като чисто политическо изказване, което нямало нищо общо с управленските процеси. „Не виждам поверената на Станишев партия да е наддала откъм блясък“, репликира градоначалникът. „Ако той счита, че Варна е негов приоритет и ангажимент, имаше възможност да го докаже. В рамките на преизборната кампания направи на варненци две оферти. Лично той ги подкрепи. Тези оферти не бяха възприети и отхвърлени от варненци“, отбеляза Йорданов, визирайки кандидатурата на БСП за кмет на Борислав Гуцанов и подкрепата на „червените“ за Веселин Марешки на балотажа.

Само преди два дни във Варна Сергей Станишев заяви, че градът в момента се намира в много по-лошо състояние, отколкото по времето на управлението на БСП. Според лидера на социалистите, градът има потенциал, но върви към регрес заради лошото управление. За предходния си, трети мандат, Кирил Йорданов бе избран с подкрепата на БСП. За настоящия си кметски мандат Йорданов прие да бъде подкпрен от ГЕРБ.

„Не можем да спорим, имаше проекти, които макар и с неохота, бяха финансирани. Знаете, че е трайна политика за тези 12 години правителствата да разчитат на това варненци сами да се оправят. Всичко, което е създадено, в много голяма степен е резултат на нашите си варненски средства“. Така градоначалникът коментира управлението си в първите 3 мандата начело на Варна. Относно сегашната ситуация Йорданов заяви: „Знаете какви десетки милиони се изсипват на други места. Е, приемаме, че имат силно лоби. Не завиждаме, но не го считаме за справедливо.“

dariknews.bg