Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

10 неща, които университетите не казват при дипломиране

Мечтаете да започнете бизнес, щом завършите. Отбележете, че има няколко неща, които трябва да знаете, за да станете предприемачи. Университетът няма да ви подготви за тях, нито ще ви ги връчи, подредени в списък, заедно с дипломата. Ето кои са те:

1. „Надяваме се, че ви хареса да живеете като студент“. Сега, след като завършихте училище, вече сте готови да устроите свой дом. Може би да си купите кола. И да спрете да се храните основно с бърза закуска. Ако искате да сте предприемач, имайте предвид: колкото повече си угаждате и харчите пари за себе си и по начина си на живот, толкова по-малко ще имате, за да инвестирате.

2. „Няма правилни отговори“. Задачите, които сте решавали в училище, са измислени така, че да имат правилни и грешни отговори. В живота не е така. Експерти ще ви съветват. Ще трябва да намерите начин да просперирате, без да имате пред себе си ясно предначертан път.

3. „Зубренето няма да ви помогне да успеете“. Умения като запаметяване на информация и точно следване на инструкциите на професора няма да ви помогнат да се реализирате или да трупате пари. Спрете да отговаряте на очакванията и започнете да ги надхвърляте.

4. „Средно добре никога не е достатъчно добре“. Въпреки че със средна оценка, сте успявали да вземате изпити, в реализацията тя няма да ви помогне.

5. „Ще бъде седмицата на синалните изпити през цялото време“. Постоянно ще трябва да се трудите много и да будувате до късните часове. Ако сте решили да се занимавате с частен бизнес в бъдеще, това ще бъде ежедневието ви.

6. „Дипломата ви няма значение“. Вярно е, че някои училища отделят повече време и усилия, за да обучават възпитаниците си, но имайте предвид, че от много по-голяма полза ще ви бъдат контактите. Да имате невероятни идеи и да бъдете способни да ги превърнете в реалност е това, което има значение.

7. „Вие сте сами“. В университета се учите от спомагателни средства, в които често има обяснение на това, което трябва да научите в клас. По-нататък е важно да намерите учители или ментори, които да ви научат да преодолявате препяствията сами.

8. „Сбогувайте се със старите си приятели“. Може би сте избрали приятелите си на базата на взаимни интереси като това да харесвате еднакви филми, вериги за бърза закуска, кафенета. Все още ще искате да имате връзки с хората от близкото минало, но критериите ви ще се променят. Огледайте се за хора като вас около себе си.

9. „Не можете да бягате от работа“. За да успеете в кариерата, трябва да сте там, където трябва, и да имате желание да работите усилено, всеки Божи ден.

10. „Провалът е ОК“. Една слаба оценка няма да попречи на реализацията ви. Следващата ви идеята може да е голямото прозрение на живота ви. Продължавайте да опитвате, за да създадете нещо, с което ще се гордеете.

manager.bg