Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Първанов се отказа от битката – направи си самоотвод

Георги Първанов, президент 2002 – 2012 година, си е направил самоотвод като кандидат за председател на БСП.Първанов е заявил, че не иска да пречи на единството в БСП и не иска разделение. Казал е, че единството на партията е по-важно от това кой да стои начело на БСП. Той счита оттеглянето си за победа и свой личен 4 февруари.Според делегати самоотводът на Първанов е бил посрещнат с ръкопляскания и възгласи “БСП”.Първанов беше основният конкурент на сегашния председател на БСП Сергей Станишев. По-рано днес бившият президент Георги Първанов директно обвини председателя на БСП Сергей Станишев в погрешна политика “Вие запушвате партията, другарю председател. Години наред вие не давате добавена стойност към резултатите и доверието на БСП. Със съжаление и със завист гледам как от 2009 г. Бойко Борисов тегли като локомотив ГЕРБ”,  каза Първанов на 48-ия Конгрес на БСП.По думите му левицата има своя шанс, ако заложи на автентичен, силен лидер.Аз не чух в политическия доклад думата „победа” – може би не съм бил внимателен. Но дори да я има, за мен това не е достатъчно. Аз не чух понятието, призива „победа” и на първомайския митинг. Много важно е ние ясно и точно да определим идеите и вижданията си за силно убедително кадърно управление, каза Първанов.

По думите му тезата, че ГЕРБ ще се изхаби икономически и социално, не е убедителна. „Ние не сме скачени съдове и не вярвам някой в залата да мисли така. Отливът от ГЕРБ няма да носи прилив към БСП”, заяви Първанов. Истината е, че губим тежко лидерския двубой с ГЕРБ и това е основната причина за загубата на БСП на отминалите избори, каза Първанов. Според него БСП трябва да си даде сметка има ли лидерите, които с чисто лице и ръце могат да се изправят в битка с Борисов и Цветанов, която задължително трябва да е на територията на морала.

Първанов призова проблемите да бъдат казани на висок глас и да се търси решение.Един от постоянните въпроси в БСП според Първанов винаги е бил за лоялността към ръководителите. Ако е фрапиращо ясно, че лидерът води партията в грешна посока, лоялността към партията не изисква ли да назовеш на висок глас проблема, попита той. Неговата формула за победата на БСП е “Промяна плюс единство прави сила и перспектива”. Към това трябва да се добави и единодействие, което не означава единомислие, допълни той.

http://www.dnes.bg/