Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Клуб Юнеско Варна организира концерт с 16 ритуални тибетски инструмента

На 29.05.2012 г. от 18 ч. в сградата на Община Варна, в зала „Пленарна” ще се проведе концерт с 16 ритуални тибетски инструмента (16 на брой купи), с тема  „Съвременни послания от древна Индия”, музика с вибрационно релаксиращо лечебно въздействие. Изпълнява  Йогини Ма Прем Диана.

Ма Прем Диана е българка, живееща в Индия, посветила  се на търсенето на истината за живота. Има духовно посвещение в Индия и несекващия и копнеж към необятното я отвежда в Непал, където е единствената българка посветена в тайнството на тибетското музикално изкуство, да изнася концерти с Тибетски ритуални инструменти (16 на брой купи ). Музиката е с лечебно вибрационно въздействие – като действа звуково, трансформира, релаксира емоционално и физически. Доставя наслада и хармония на душата.

Тибетски звънкови купи

Имах щастието да присъствам на концерт (ако може така да се нарече), изпълнен от Йогини Ма Прем Диана на тибетски звънкови купи на тема “Човешките ценности в навечерието на Коледа” под егидата на клуб ЮНЕСКО – Варна. Тя е българка с много интересен житейски път и опит, посветила се на търсенето на истината за живота, като в последните години живее в Индия, в селото, където се намира ашрама на нейният духовен учител  Сатия Сай Баба. Самата гостенка има духовно посвещение в Индия (откъдето идва духовното й име), а несекващия й копнеж към необятното я отвежда в Непал, където е единствената българка, посветена в тайнството на тибетското музикално изкуство, с право да изнася концерти с Тибетските ритуални инструменти. Залата беше украсена с мандали по стените, знамена и килимчета на сцената, като погледа естествено се привличаше от наредените на сцената прекрасни ритуални купи, които блестяха с мека светлина.

Събитието беше обявено така: „В период на силни енергийни трансформации, в навечерието на Коледа и настъпващата 2012 г. е време да обърнем внимание на себе си и нещата, които се случват около нас. Защото осъзнаването минава през себеопознаването. Кои сме ние и защо сме тук? Kонцерт с Тибетски звънкови купи (MentalPeace Concert), който има целебна сила за енергийното тяло на човека. Ефектът на купите се усилва, когато са в ръцете на специалист, който борави с енергията на Sai Sacred Healing. Музиката от тези 16 инструмента осигурява звукова терапия и вибрационно лечение, която трансформира емоционалното, духовното и физическото тяло и допринася за пълната релаксация, балансиране, разграждане на блокажи и постигане на душевна хармония.“ И наистина – усещането беше мистично, сякаш физически въздействащо на слънчевия сплит, омиротворяващо, хармонично.
Милена Пехливанова