Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Валентина Софрониева: Трябва да проведем извънредна сесия на Общинския съвет на 25 юни

Да се проведе извънредна сесия на Общинския съвет на 25 юни предложи председателката на комисията по „Собственост и стопанство” Валентина Софрониева. Предложението на г-жа Софрониева дойде след като общинските съветници услилено дискутираха точката,  според която капиталът на болница „Света Анна” ще бъде увеличен. Борислав Гуцанов от БСП заяви, че трябва да се спрат опитите за вдигане на капитала на болницата и самият той каза, че ще гласува против това решение. Д-р Ивайло Бояждиев разясни пред общинските съветници, че през последните 5 години община Варна е вляла в болницата 5 млн. лв и за това трябва да се предотврати увеличението на капитала й. Общинските съветници ще гласуват Ивайло Бояджиев да вземе участие като представител на общината в общото събрание на болницата, което ще бъде проведено на 27 юни.

В началото на заседането председателката на комисията запозна присъстващите с доклад от дейността на комисията, според който към момента ПК по „Собственост и стопанство”  е взела 257 решения, имала е 15 заседания и е реализирала 2 млн. лв.  в полза на Община Варна.

На заседанието на комисията стана ясно още, че предприятието „Жилфонд“ е с отрицателен  финансов резултат в размер на 60 000лв. зa 2011 год. Основната причина за загубата на дружеството е, че са загубили приходите си от наем на сграда. Счетоводителят на предприятието разясни пред общинските съветници, че предприятието извършва и дейност по почистване на шахти и канали, която обаче се оказва недоходоносна.

barometar.net

Деница Герчева