Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Започва вторият етап от изграждането на канализационна помпена станция „Акациите”

Започва вторият етап от изграждането на канализационната станция „Акациите”, стана ясно на днешното заседание на комисията по „Финанси и бюджет”. Общинските съветници взеха решение  за поемане на общински дълг и упълномощаване на кмета да издаде в полза на Министерството на околната среда и водите запис на заповед, която гарантира пълният размер на авансовото плащане 7 739 610,13лв. Основната цел на проекта е опазване на черноморските води, както и подобряване на тяхното качество чрез осигуряване на необходимата степен на пречистване. Във вторият етап от реконструкцията  и модернизацията на ПСОВ-Варна се предвижда пълно третично пречистване на отпадъчните води, чрез изграждане на съоръжения за отстраняване на фосфор.

 Членовете от комисията по „Финанси и бюджет” удобриха и участието на Община Варна в схема за финансиране на проекти „Помощ в дома” с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд по Оперативна програна „Развитие на човешките ресурси”. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е на стойност 250 000 лв. Целта на проекта е подобряване на качеството на живот на хората в България чрез инвестиции в човешкия капитал за постигане на високи нива на заетостта.

 Общинските съветници дадоха съгласие да се осигурят средства от бюджета на Община Варна в размер на 14 558,98лв. , необходими за осигуряване на собствения принос на общината в изпълнение на проекта  „ Регионални стратегии за образование и валидиране на преходно учение”, който е одобрен за финансиране по програма „Учение през целия живот”.

 На днешното заседание  беше гласувано и предложение за разкриване на център „Ранна интервенция за предотвратяване изоставянето на деца с увреждане” с капацитет от 40 места, считано от 01.10.2012. Издръжката на едно място е в размер на 1704лв.

 В края на заседанието председателят на комисията Иван Портних представи пред съветниците отчета за дейността на ПК „Финанси и бюджет”. От 01.12.2011г. до 11.05 2012г.  комисията е провела 10 заседания, приела е 95 проекта. През отчения период са разгледани 72 преписки, както и са  постъпили писма от всички ПК и ВрК във връзка с приемането на Бюджета на Община Варна.

barometar.net

Деница Герчева