Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Кога е време да сложите край на едно приятелство

Добрите приятели са като скъпоценните камъни – рядко се срещат. Така че трябва да направим всичко възможно, за да ги запазим, когато ги имаме, нали?Да, но дали всички приятелства могат да бъдат до живот? Все пак, хората се променят с времето и то с различни темпове и в различен аспект. Както казва древногръцкият философ Хераклит „единствената константа е промяната.“ Ето защо някои приятелства не успяват да издържат на изпитанията на времето. За съжаление, има приятели, от които в един момент е по-добре да се откажем за наше добро. Колкото и да ние трудно!Прекъсването на една дългогодишна връзка, в която сте инвестирали време, енергия и емоция не е лесно. Но, да се поддържа едно приятелство, което вече е нездравословно също е изгубена кауза. Със задържането на приятели, които вече не ви подхождат вие рискувате собственото си щастие и благополучие.

Ето и знаците, които ясно показват, че приятелството ви е изчерпано:

Най-ясно е, когато вашата приятелка/приятел ви мами по някакъв начин. Дали иска да ви открадне половинката, или да ви злепоставя пред шефа или пък говори зад гърба ви и т.н., все някога, някой ще ви отвори очите за това и вие сами ще вземете тежкото решение за раздялата. Но когато в отношенията ви няма подобна драма, е по-трудно да разберете кога е време да сложите край на приятелството.

Ето и няколко въпроса, които трябва да си зададете:

Чувствам ли се по-добре след срещата с него/нея?

Дали след срещата с вашия приятел/приятелка сте вдъхновени, мотивирани и обогатени, или сте натъжени, раздразнени и замислени?
Чувствате ли се така, сякаш сте били засмукани от енергиен вампир? Или се чувствате ядосан на себе си?
Всеки минава през трудни периоди, когато има нужда от подкрепата на приятелите си. Но, ако вместо да ви накарат да се почувствате по-добре, те изцеждат и малкото останала ви енергия, то по-добре изобщо не се срещайте с тях!

Вади ли вашият приятел/приятелка най-доброто от вас?

Вярно е, че никой не е съвършен. Но някои хора са експерти в омаловажаването на другите и винаги търсят поводи да ги критикуват и обсъждат по негативен начин. Тези хора не са в състояние да намерят най-доброто в себе си и със сигурност не са заинтересовани от намирането на най-доброто у своите приятели. А може би тайно ви завиждат?

Дали този приятел има положително влияние върху живота ви?

Ако този приятел ви подкрепя в това, което обичате, дори неговите собствени интереси да са доста по-различни, това е добре. Но, ако денят ви започва с нейните/неговите лоши настроения и то в дългосрочен план, трябва да се замислите, какво ви носи това натоварващо общуване и дали не е време да срежете въжето. Понякога негативните емоции на приятеля/приятелката ви по отношение на неговата/нейната половинка може да се отразят зле и на вашата връзка. Без да иска той/тя може да ви настрои срещу вашия съпруг/съпруга като ви втълпи някакви нейни/негови недостатъци.

Как се чувствате, след като известно време не сте общували с него/нея?

Ако той/тя е имал много работа, изпити, бил е болен или – извън града и вие не сте имали възможност да се видите известно време, забележете това как ви се е отразило. Дали сте се чувствали тъжни и самотни или облекчени и спокойни? Ако почувствате второто, то значи ви е време да се освободите от този приятел!

http://www.tialoto.bg