Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

4 съвета за здрави и красиви очи

Очите са органът, чрез който получаваме 90% от информацията, която ни заобикаля. За това е нужно да полагаме редовни грижи за тях. Ето няколко съвета, с които очите ви да бъдат винаги здрави и красиви.

Разберете дали имате слънчева алергия на очите

Ако слънчевата светлина ви дразни, очите ви се зачервяват и чувствате дискомфорт, вероятно вие имате слънчева алергия. В такъв случай е най-добре да се консултирате със специалист, който ще ви насочи към най-правилното лечение. При децата слънчевата алергия е много често срещана. За щастие тя е лечима, за това при подобни проблеми, не пропускайте срещата си с лекаря.

Изберете подходящи слънчеви очила

Слънчевите очила са основното  предпазно средство за очите и трябва да бъдат избирани много внимателно. Задължително е да имат ултравиолетова защита. При липсата ? очилата по-скоро вредят, отколкото помагат.  За да изберете най-подходящите слънчеви очила се посъветвайте със специалист. Не забравяйте, че те задължително трябва да бъдат закупени от оптика.

Не преуморявайте очите си

Дългото стоене пред компютъра или телевизора уморява очите и това води до главоболие.  Най-добре е да не прекарвате повече от 1-2 часа дневно пред малкия екран. Тези, които целодневно работят с компютър трябва да правят почивка на всеки 1-2 часа. Четенето в легнало положение също може да доведе до дискомфорт, защото в тази поза вие държите книгата много близо до очите си.

Правете си профилактика

Дамите винаги трябва да изтриват  грима от очите си преди лягане. В  противен случай това може да доведе от инфекция или алергични прояви. Ако имате проблем с очите, никога не прибягвайте към самолечение, тъй като това може да доведе до усложнения. Относно това кога трябва да е първият очен преглед на детето, препоръчително е това да стане до 1-годишна възраст.  Причината е, че вродените аномалии в едно детско око се лекуват много по-лесно, когато се открият на време.

http://health.actualno.com