Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Новите собственици на Е.ОN: Спираме си тока заради просрочени борчове

Администрацията на „Енерго-Про” – новия собственик на Е.ОN, стои на тъмно по няколко часа на ден от началото на месеца. Това потвърдиха в официално писмо до “Черно море“ от дирекция „Комуникации“ на компанията.Коментарът е по повод материал от 4 август“ „Невероятно, но факт! Е.ОН САМИ СИ ДРЪПНАХА ШАЛТЕРА!“. Става дума за това, че администрацията на електроразпределителното дружество, която е настанена в мол „Двете кули“ ( „Варна тауърс”), остава без ток заради просрочени задължения, натрупани в рамките на година и половина и по непотвърдена информация в размер на 300 000 лв.

„Що се отнася до търговско-развлекателен и административен център „Варна тауърс”, за съжаление трябва да потвърдим, че поради просрочени задължения за консумирана електроенергия от 1.08.2012 г. преминахме към преустановяване на електрозахранването. Не бихме искали да коментираме повече подробности, тъй като отношенията ни са регулирани в търговски договори с клаузи за конфиденциалност“, уточняват от компанията.Според наши източници натрупаните борчове от 300 000 лева доскоро били половин милион, но 210 000 лв. вече били покрити. Най-вероятно длъжникът се е възползвал от условията в договора, които позволяват разсрочено плащане на задълженията, и най-вероятно затова до началото на месеца токът на търговския център не е спиран. Новите собственици на Е.ОN – „Енерго-Про“, на които акциите бяха прехвърлени през юни,твърдят още, че компанията е в добро финансово здраве. Фирмата не отрича, че предстоят структурни и организационни промени в дружеството с цел „повишаване на ефективността на инвестициите в мрежата и съкращаване на сроковете за реакция в ключовите за клиентите дейности”.

По непотвърдена информация договорът на компанията с „Варна тауърс“ изтича през септември и е твърде вероятно дружеството да напусне мола. „Нашият екип пое управлението на компанията преди един месец и все още е във фазата на ориентация и задълбочено запознаване със структурата, съществуващата организация на работа и установените бизнес процеси. Разбирате, че като на всеки нов собственик и на нас ни е необходимо още време, преди да дадем подробна информация на вашите читатели. Смятаме, че ще успеем да компенсираме през следващите месеци, като ви информираме редовно за важните неща, които се случват при нас”, пишат още в отговора на Е.ОN.

вестник Черно море