Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Емануил Трейман: Фотоваканция е събитие, което правим с много любов от 18 години

Емо Трейман е отдаден на бизнеса, но и на фотографията. През юни организира мащабното събитие Месец на фотографията, включващо множество фото-изложби на много места из страната. В момента Емо организира Фотоваканция 2012. За новостите тази година и за страстта разказва в това интервю специално за читателите на Kafene.bg.

Разкажи ни за Фотоваканция 2012 и новите, по-специалните моменти в събитието тази година.
Фотоваканция е неподправима смесица между море, купон, интересни срещи, фотография, голям конкурс, изложби, семинари, лекции, различни представяния… Нищо от това няма да липсва и през този септември. Тази година тръгваме с посланието “Фотоваканция – заради страстта към фотографията”. Искаме да привлечем хора, които споделят обща страст към фотографията. Дали са професионалисти, тепърва прохождат във фотографията или просто обичат да я гледат – няма значение. На Фотоваканция има място за всички.Именно около тази идея градим и нашата концепция за 2012. Ще предложим много забавления и фотографски страсти. Един от акцентите в програмата ще бъде майсторският клас с един забележителен български фотограф – Любомир Сергеев. Той ще разкрие тайните си като, заедно с участниците, ще създаде няколко фотографии в типичния за него нестандартен стил. Само ще кажа, че в момента кипи бурна подготовка, която включва модели, стилисти, асистенти и… жив ястреб. Със задачата “Да създадем заедно изложба” ще се опитаме да провокираме всички участници да се включат в един общ проект, където всеки ще е автор независимо от неговия опит и компетенция.

Кого каните – кой може да присъства и къде, до кога е записването?
Ще го повторя – събираме се, “заради страстта към фотографията”. Независимо дали обичате да сте пред или зад обектива, или просто желаете да се насладите на една по-нетрадиционна седмица на морето – ще намерите какво да правите. Фотоваканция е събитие, на което всички седим рамо до рамо. Организатори, професионалисти, пълни аматьори, модели, любители , ученици… сме там заедно, за да споделяме опит и идеи и да се забавляваме.

Кое е най-голямото предизвикателство когато се работи по едно събитие, като Фотоваканция толкова много години?
Фотоваканция е събитие, което правим с много любов от 18 години (преди мен баща ми, а сега и аз). Моето най-голямо предизвикателство да не спираме да се развиваме и променяме като се опитваме да предложим преживяване, което всяка година да връща хората към една незабравима седмица на море и фотография.

Мястото на фотографията в ежедневието ни днес?
В днешно време фотографията е навсякъде. Технологичният напредък я прави по-достъпна и приложима от всякога. Тя всеки ден разказва невероятни истории и представя образи от въображението на безброй много хора от цял свят.

Имаш ли любимо кафене и кое е то?
Любимото ми кафене не е място. То е преживяване. Воденето на интересни разговори и споделянето интересни мисли с познати, партньори, приятели и любими… Може би и затова толкова обичам Фотоваканция – тя е едно от любимите ми “кафенета”.

Пожеланието ти за читателите на Kafene.bg?
Намерете своята страст и я следвайте без да се отказвате… това, забелязал съм, винаги води до чудеса.

kafene.bg