Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Управата на СБЖ разсипа Дома на журналистите

Управата на Съюза на българските журналисти демонстрира потресаваща нефелност и непрофесионализъм при управлението на имотите на СБЖ. АФЕРА разполага с факти, които тепърва ще изнася на показ. Тамадите на СБЖ лъгаха в продължение на година, че Съюза е осъдил „Български имоти-корпорация” ЕООД със собственик Данчо Джиков и го бил изгонил от Международния Дом на журналиста в Златни пясъци. Решение на съда от 21 август 2012 година обаче показва точно обратното. Нещо повече! Членът на Управителния съвет на СБЖ Георги Калагларски съсипа и разкости имота в Златни пясъци и готви продажба на парк-хотела. Управата на СБЖ една година лъга членовете на съюза, че била осъдила „Български имоти-корпорация” ЕООД със собственик Данчо Джиков и го изгонила от имота на Златни пясъци – Международния дом на журналистите.

Според решение на съда от 21 август 2012 година, което отменя изцяло решение № І-35-44 от 26.04.2011г. на СРС, се оказва обаче, че ръководството на СБЖ не само не е осъдило никой, а точно обратното. На всичкото отгоре самият Данчо Джиков сам се отказа от ползването на имота в Златни пясъци и го предава на СБЖ на 30 септември 2011 година. Според решението на съда предявените претенции на СБЖ са отхвърлени.В момента Международния дом на журналистите на Златни пясъци се управлява от членът на Управителния съвет на СБЖ, небеизвестният на варненска територия, Георги Калагларски. Имотът е в катастрофално състоятие под ръководството на екскомунистическото и комсомолско произведено журналистическо „перо” Калагларски.

Дълговете надхвърлят  60 000 лева. Два пъти е спиран тока за неплатени сметки. А на всичкото отгоре се подготвя и продажба на парк-хотела /имота над пътя/, като  продажбата е организирана пак от лицето Георги Калагларски. АФЕРА разполага с потресаващи данни за това как ръководството на СБЖ по абсолютно непрофесионален начин „подготви” Домът на журналистите на Златни пясъци за летния сезон, които предстои да изнесем на бял свят. Човекът, който обаче върти аферата с Международния дом на журналистите, е именно Георги Калагларски и той успя да доведе престижния иначе Дом преди години до реалното състояние на кочина.За онези, които никога не са чували името на журналиста Георги Калагларски, ще щрихираме засега бегло натрапчивостта на „кариерата” му. Калагларски не е запомен с нито един журналистически материал, да не говорим за журналистическо разследване, тъй като е верен кадър на Комсомола и БКП. По времето, в което „той е човекът” в соц.медиите на Варна, Калагларски не е блеснал с нито един текст, заради който например да са го изгонили отнякъде.

Комунягите не ги гонят отникъде. Калагларски днес учи младите да стават журналисти, ах, недей – във Варненския свободен университет. Той издава книги, от които може да ти се завие свят как комунистическото протеже набързо се е преквалифицирало да пише „Рецепти за успех” и да организира семинари от рода на  ”Медиите в условията на корпоративни и частни интереси”. Че и от пиар разбира.

Преди време не друг, а точно лицето Калагларски раздаваше награди за журналистика на варненското дружество на СБЖ и цялата „церемония” бе порнография в чест на обслужващата властта журналистика.Преди няколко години Калагларски в качеството му на преподавател във Варненския свободен университет се нахака точно в десятката и „влезе в крака” на журналистката Веселина Томова, която разкри потресаващ скандал, свързан с уклона на Калагларски по тънката част.

Студентка се бе оплакала как за да си вземе изпита при „корифеят на журналистиката” е трябвало да мине през … „свалката”. Студентският съвет също бе наясно, а Томова се срещна и с ректора на Свободния университет Анна Недялкова, която чупейки пръсти ни увери, че ще провери случая. Калагларски хленчи и се моли да не пускаме материал, „защото ще съсипем детето му”. И днес обаче към АФЕРА сигналите за „усвояване на журналистически похвати” от студентки, не са секнали. Международният дом на журналистите на Златни пясъци, за разлика от момите, е свързан със звънтеж на пари. И освен, че Домът е абсолютно разсипан, сега Калагларски е на път и да го продаде. Всъщност, този т.нар. Съюз на журналистите за какъв такъв е – някой може ли да каже?! Да брани журналистите ли, да печели и стопанисва имотите си, или да позволява на такива като Калагларски да въртят „корпоративните си интереси”?!

Afera.bg