Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Иван Лечев и Жени Александрова: Разпределили сме си грижите за детето

– Иване, кое е по-трудно – да се грижиш за новородено или да водиш битка с общината за платеното паркиране в центъра?

– Гледането на бебе е трудно и всеки родител го знае, но поне всичко зависи от теб. А да се бориш за правдата в България, е все едно да биеш с главата стена. Правим всичко възможно да обясним на хората от общината да не забравят нито за секунда, че ние сме ги избрали и те не са там заради наследствени феодални права
Както сме ги избрали, така следващия път няма да го направим. Държат се с нас, все едно са ни собственици, а не са.

– Усещаш ли съпричастност от страна на българите от „Люлин“ или „Надежда“ към битката ви срещу новите правила за паркиране в центъра?

– Дали заради комунизма или заради нещо друго, сме станали някак си лениви. Иска ни се някой друг да се бори за правата ни, а после всички заедно да приберем парсата. Така или иначе, някой трябва да тръгне да се бори срещу несправедливостите.А новите правила за паркиране са пълно безумие. Дават ни примери с други големи градове, но там организацията и животът са съвсем други.Някои общинари ръсят каквото им скимне, само и само да оправдаят очевидно грешните си решения.

По време на първите ни разговори шефът на Общинския съвет г-н Елен Герджиков заяви: „Който няма къдеда паркира, да синаправи гаражАз как съм успял да си реша проблема.“Това ми прозвуча като изказването на Мария Антоанета, която посъветвала гладуващия френски народ да се храни с пасти. Колко българи в днешно време могат да бръкнат и да извадят 10 хил. евро, за да си решат проблема.А колкото до хората от „Люлин“, и те трябва да знаят, че догодина и тях ще ги принудят да плащат за услуга, която не могат да ползват. Центърът е само началото. Скоро в цяла София ще се паркира платено.Опитват се да вкарат лост между нас и хората от другите квартали, но няма да успеят. Борбата ни е за всички софиянци.

– Така или иначе, ще се плаща, за да си оставиш колата пред вкъщи.

– Интересно ми е как измислиха цените за стикерите, които ще ни дават право да паркираме. Взеха за база средния доход на българите или просто са решили, че толкова пари им трябват. Наистина не е лошо да вземеш едни 27 млн. лева. Хем за тях ще има, хем и нещо за столицата ще остане. Няма да оставим тази работа така и ще се борим докрай.

– Трудна битка, а с бебето едва ли е по-лесно.

– Добре сме си разпределили грижите.Аз съм нощната смяна, а Жени поема щафетата през деня. Заради стотиците ми пътувания през годините съм се научил да контролирам съня си и нямам проблем да ставам през нощта. Будалкаме се, храним се, дундуркаме се.

168chasa.bg