Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Гинес йога маратонец се зарежда с енергия в България за трети рекорд

Yogaraj C.P.  /Йогараж/, индиецът, удостоен с титлата „Цар на йога“ и поставил 2 световни рекорда на Гинес – за най-дълъг йога маратон и за най-много направени асани върху движещ се мотор, гостува в България от 4 до 11 септември. Един от най-титулуваните и известни йоги в света пристига по лична покана на заслужилия треньор по борба Иван Гарабитов. Освен със създаването на световни и олимпийски шампиони в спорта Гарабитов е известен и като българския гуру в здравословното отслабване. С неговата уникална методика, съчетаваща швейцарски дървесен сироп, специални йога упражнения и матрично-ритъмна терапия, най-дебелите българи свалиха рекордно килограми и оздравяха.„Ще покажа на Йогараж българските енергийни центрове в Средна гора, Рила и Пирин, за да се зареди от силата на нашата земя и природа, като подготовка за новия си трети световен рекорд“, обясни домакинът целта на гостуването. На 7 и 8 септември Йогараж ще посети „Център Гарабитов“ в София. Индиецът ще проведе и групово йога занятие на 10 септември, понеделник, от 17.30 часа, в йога зала „Шри Чинмой“ на „Център Гарабитов“ в Пловдив. Желаещите да правят асани под ръководството на „учителя на учителите“ трябва да се запишат предварително на място.

Мастер Poovendran, който е известен като Yogaraj C.P. започва своeто йога обучение на петгодишна възраст, с баща си, а след това продължава с учителя Ачаря А. Йесудъс Антъни. Печели първата си награда „Yogaraj“, което означава „Цар на йога“, когато е бил само на 14 години. През 1997 г. Правителството на индийския щат Пондичери му връчва наградата „Най-добър международен йога – демонстратор”. Йогараж е изучавал Натуропатия и Йога – като наука към школа по Йога и природни науки в Ченай, Индия. Също така е завършил курс за йога учител към Обществото за божествен живот в Ченай, като получава званието „Йога Ратна“, означаващо „Перлата на йога”. През 2006 г., докато работи за Pure International, става единственият йога инструктор, който получава награда за креативност и иновация.

Първият си световен рекорд за Гинес Йогараж C.P. поставя през юни, 2009 г., регистрирайки най-дългия йога маратон, продължил 28 часа, по време, на който представя 1019 йога упражнения.

През февруари 2011 г. прави в Мумбай, Индия, втори световен рекорд, вписан в Гинес – най-много последователни йога позиции, 23 на брой, върху движещ се мотор /рекорда може да видите на http://www.youtube.com/watch?v=wndj5J_IHZw&feature=youtu.be  /.Йогараж е учител на учителите. Много от неговите последователи в момента са йога преподаватели в Хонг Конг и други азиатски градове. Той е преподавал в Китай,  Тайван и Индия. Йогараж  е Мастър учител по Pure Yoga и учител по Ливинг йога, Планет йога и Карма йога в Хонг Конг. Към момента е гост-преподавател в Сити Юнивърсити, Хонг Конг.„За мен е изключително интересно да обучавам в йога деца и младежи. Мисля, че йога е отличен начин да се внушава доверие и да се изгражда позитивно самочувствие. Когато изпълняваш различни пози получаваш страхотно чувство на гордост, това е нещо много важно и ценно за възпитанието на днешната младеж“, споделя Йогараж пред Asia Business on SO-U.TV.

barometar.net