Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Съвети за успешна кариера според възрастта

По принцип идеята е, че както виното отлежава и става с времето все по-ароматно и хубаво, така и кариерата на човек трябва да напредва в успешна посока с неговата възраст.Изследователи от университета в Хайфа в Израел са провели проучване с 545 мениджъри и са открили, че тези, които са си вършили работата с по-голяма страст, жизненост и компетентност, са достигнали своя пик в кариерата на възраст между 50 и 59 години.Тоест това е максималната възраст, в която трябва да получите удовлетворение от работата си.Предлагаме ви няколко добри бизнес практики, така че от добър служител между 20 и 30 години, все пак да успеете да достигнете ръководен пост с напредването на възрастта, а не да си останете същата почтена работна пчеличка на ниска позиция във фирмената йерархия, докато ви дойде време за пенсия.

Ето как да го постигнетe:

Между 20 и 30 години: Гледайте и се учете

Когато влезете на пазара на труда, току-що завършили университета, вашата основна цел трябва да бъде да научите колкото се може повече за сферата, в която сте решили да се развивате. Слушайте, наблюдавайте и трупайте професионален опит от своя ментор (ръководител) или от екипа, с който работите. Влагайте максимална енергия и се опитайте да се превърнете в доверен човек, който не се страхува да остане и след работно време, ако се налага.

Междувременно си набележете конкретни, реалистични цели. Амбициите ви не трябва да бъдат неясни като: „Работя усилено, за да успея“, а по-конкретни като: „Трудя се активно, за да стана директор до 30 години.“

Между 30 и 40 години: Работете максимално интелигентно

След като започнете да се изкачвате по корпоративната стълбица, ще трябва да заявите ясно вашето професионално присъствие, като разширите социалната си мрежа. Отделете време на шефа си, когато представя новите служители, които току-що започват в компанията. Опитайте се, чрез наставнически похвати, да привлечете тази част от тях, която ви се струва, че би ви следвала вярно по стълбата нагоре.Продължете да се обграждате с хора, от които можете да научите нещо полезно. Не предлагайте, така да се каже безплатно опита и познанията си на всеки нов член в екипа, а ги запазете само за хората, които наистина могат да са ви от полза. След като достигнете дадена цел в кариерата си, веднага започнете да планирате следващото си постижение.

dnes.bg